Alonso dühöng, a Las Vegas-i F1-es pályát szidja

Fernando Alonso
Fernando Alonso of Aston Martin Aramco at drivers parade ahead of the Formula 1 Las Vegas Grand Prix at Las Vegas Strip Circuit in Las Vegas, United States on November 18, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A kétszeres világbajnok Fernando Alonso szerint a Las Vegas-i Nagydíj versenypályája nem alkalmas F1-es futamok rendezésére.

A showműsorrá varázsolt Las Vegas-i hétvége megosztotta a versenyzőket, azonban a többség a pályával elégedett volt. Az Aston Martin spanyol sztárja, Fernando Alonso ebből a szempontból viszont a kivételek közé tartozott, a 42 éves klasszis szerint a jelenlegi F1-es autókhoz nem passzol ez a pálya.

Fernando Alonso nem volt elégedett a Las Vegas-i körülményekkel Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

Tudom, hogy kívülről a show jól mutat, de ezeket az autókat nem azért készítették, hogy 80-nal menjenek a kanyarokban" - fejezte ki elégedetlenségét a futamot a 9. helyen záró Alonso.

"Azért tervezték őket, hogy Szuzukába, Silverstone-ba vagy Barcelonába menjünk, és ott maximalizáljuk a bennük lévő potenciált.

idézte az m4sport.hu Alonso szavait, aki jelenleg az 5. helyen áll a vb-pontversenyben, de ugyanúgy 200 pontot gyűjtött eddig, mint a 4. helyezett ferraris Carlos Sainz.

A szezon utolsó Forma-1-es versenyét, az Abu-Dzabi Nagydíjat december első hétvégéjén rendezik.