Verstappen hülye idiótának nevezett egy másik pilótát

Max Verstappen
Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen looks on after the qualifying session for the Las Vegas Formula One Grand Prix on November 18, 2023, in Las Vegas, Nevada. (Photo by Jim WATSON / AFP)
Vágólapra másolva!
Izgalmakból nem volt hiány a Forma-1es Las Vegas-i Nagydíj szombat reggeli időmérőjén. A két Ferrari, Charles Leclerc és Carlos Sainz mögött a világbajnok és címvédő Max Verstappen végzett a Red Bull-lal, aki Sainz rajtbüntetése miatt így végül az első sorból indulhat. Verstappen meglepően frusztrált volt az időmérőn, ahogy már a hétvége előtt is, amikor többször panaszkodott a Las Vegas-i körülményekre.

Max Verstappen és Esteban Ocon már az időmérő első szakaszában „egymásra talált", össze is ért a két versenyző autója. A 14-es kanyar előtt meglepően nagy volt a forgalom, ugyanis mindenki egy kis lemaradást akart magának a kigyorsítás előtt. Itt került egymás mellé Verstappen és Ocon, majd előbbi bevágott az 1-es kanyarba és itt ért össze a két autó kereke.

A Red Bull holland pilótája, Max Verstappen nem volt felhőtlenül boldog Forrás: AFP/Jim Watson

„Ez vicc, komolyan. Verstappen úgy esett be a kanyarba, mint egy őrült" – mondta Ocon a rádióban.

„Milyen hülye idióta" – volt Verstppen reakciója az estre a csapatrádióban.

Max Verstappen az időmérő után is panaszkodott egy kicsit, láthatóan nem élvezi annyira a Las Vegas-i hétvégét.

„Elég hideg volt, kicsit csúszott a pálya. Egy utcai pályán mindig próbálsz a lehető legközelebb menni a falakhoz, de nem ennyire egyszerű a dolog. Egész élvezetes volt. Azt hiszem kihoztuk magunkból a maximumot. Azt hiszem, egész hétvégén szenvedünk kicsit az egy gyors körrel, ami tisztán látható. Remélem, holnap jók leszünk az abroncshasználattal, és mehetünk előre" – mondta Verstappen.

„Nagyszerű munkát végzett a csapat. Domináltunk az edzéseken a pénteki események után is. Az, hogy össze tudtuk tenni ezt követően az autót és első sorban vagyunk, az hihetetlen. Szerettem volna első lenni, mert a 11. hely jobb mint a 12., de megtettünk mindent.


A verseny a rajton és a gumihasználaton múlik majd, és azon, hogy tudok majd előzni. Megvan a sebességünk, remélem, küzdhetek a végső sikerért Max és Charles ellen" – mondta Carlos Sainz az időmérő után.

Carlos Sainz, Charles Leclerc és Max Verstappen az időmérőt követően Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

„Boldog vagyok, hogy enyém az első pole-pozíció Las Vegasban. Remek, hogy én indulok az élről, de kicsit csalódott vagyok a köreim miatt a Q3-ban. Most arra törekszünk, hogy mindent összetegyünk a versenyre, ugyanis általában ott vannak gondjaink, remélem, összejön a győzelem is" – mondta Charles Leclerc.

A futam vasárnap, magyar idő szerint 7.00 órakor kezdődik majd.