Vágólapra másolva!
Hajnalig nyúlt a Forma-1-es Las Vegas-i Nagydíj első napjának programja azok után, hogy Carlos Sainz az első szabadedzésen áthajtott egy fellazult csatornafedőn. Az eset után még az ülés is eltört Sainz Ferrarijában.

Még az ülés is eltört Sainz Ferrarijában

A Las Vegas-i Nagydíj első napját felborító balesete után Carlos Sainz úgy véli, rengeteg helyen javulhatna még a Forma-1 - írja a Vezess. A méretes vasdarab nemcsak anyagi, de morális károkat is okozott a Ferrarinál.

Carlos Sainz alaposan megsérült Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Chris Graythen

„Jól vagyok. Nagy ütést kapott a hátam és a nyakam az incidensben" – kezdte a legfontosabbakkal a spanyol pilóta. „Sajnos a kasztni, az erőforrás, az akkumulátor, de

még az ülésem is károsodott a balesetben. Mindez nagy erőfeszítést kívánt a szerelőktől és a csapattól, hogy egy vadiúj kocsit összerakjanak a második edzésre."

Sainz autójának javítása ráadásul büntetéssel is járt

Sainz autójának javítása ráadásul büntetéssel is járt: a V6-os motort és az aksit a Ferrari még megoldotta az év korábbi szakaszában használt elemekkel, azonban vezérlőelektronikából már új kellett, így automatikusan megkapta a 10 helyes rajtbüntetést a helyi idő szerint szombat este kezdődő versenyre.