Vágólapra másolva!
A Forma–1 és a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) megállapodott abban, hogy korlátozza Las Vegas óriási gömbkivetítőjét, mivel a pályaesemények alatt bizonyos színek használata megzavarhatja a versenyzőket.

A Las Vegas Sphere egy modern szórakoztató-központ, melynek különlegessége, hogy kívülről és belülről is LED-es kijelzők alkotják a falait. A gömböt a Forma–1-es hétvégén a Liberty Media kibérelte az esemény időtartamára.

A kivetítő jól látható a pilótafülkéből is, a hétvége előtt aggodalmak merültek fel azzal kapcsolatban, hogy a fények és a videók elvonják majd a versenyzők figyelmét, ezért az F1 és az FIA máris beavatkozott: a pályaesemények idejére korlátozta a gömbön megjelenő tartalmakat, és letiltotta arról az élénk színeket - derült ki a gpblog.com oldaláról.

A Forma–1 és a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) megállapodott abban, hogy korlátozza Las Vegas jellegzetes gömbkivetítőjét Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Chris Graythen

A sportág vezető, valamint a gömb üzemeltetői megállapodtak abban, hogy semmi félreértelmezhetőt nem fognak megjeleníteni, főleg a piros, a sárga és a kék színeket mellőzik majd.

– nyilatkozta Joel Fisher, a gömböt üzemeltető MSG Entertainment vezérigazgatója.

- árulta el a vezérigazgató.