Vágólapra másolva!
Lando Norris, a McLaren Forma-1-es pilótája úgy érzi, az utóbbi években előnyös lett a pilóták számára a médiában való szereplés, amiben komoly szerepe van a Netflix által bemutatott Drive to Survive című dokumentumfilm sorozatnak.

A Forma-1 népszerűségű ugrásszerűen megnőtt, mióta a Netflix 2019-ben elindította a Drive to Survive című dokumentumfilm sorozatot. A múltban néhány pilóta kritizálta a műsort, ugyanis nehezményezték, hogy a sorozat a szórakoztatás érdekében túlságosan dramatizálja a forgatókönyveket.

Norris tisztában van vele, hogy a műsor célja elsősorban az emberek szórakoztatása, nem pedig az előző szezonok hiteles felidézése.

de aztán néha rossz színben is fel tudnak tüntetni" – idézi a RacingNews365.com a McLaren brit pilótáját.

Lando Norris és Max Verstappen rendkívül népszerűek Forrás: AFP/Peter Parks

„A nap végén, ahol mindig ott van a valódi igazság.

Ez még mindig egy show, az emberek szórakoztatására szolgál. Nem azért van, hogy a legőszintébb dolgokat mutassa meg mindenről.

Ez az üzlet miatt van, nem igaz? Ez egy üzlet, a Forma-1, a lényeg szórakoztatás" – folytatta Norris, aki tisztában van vele, hogy a médiában való nagyobb megjelenéssel a sportág vonzóbbá vált a rajongók számára, és lehetővé tette az üzleti további virágzását.

„Bár nem a szórakoztatásért csinálom, de ha nem közvetítenék a televízióban, akkor nem igazán számítana nekem.

Mióta elkezdtem, a médiaérdeklődés jobban megnőtt, de az üzleti világban valószínűleg ennek van értelme, mert ez több a pénz hoz. Ezek a dolgok így működnek" – tette hozzá Norris, aki hangsúlyozta, hogy versenyzőként nem mindig élvezi a rivaldafényt, de tisztában van vele, hogy vannak bizony előnyei is.