Vágólapra másolva!
Frédéric Vasseur, a Ferrari csapatfőnöke elmondta, mit gondol a jövő héten sorra kerülő Las Vegas-i Nagydíj időjárási körülményeiről és beszélt a futam nehézségeiről is.

Ahogy azt korábban megírtuk, a Forma–1-es csapatoknak aggályaik vannak azzal kapcsolatban, hogy a Pirelli gumiabroncsaik működőképesek lesznek-e a novemberi Las Vegas-i Nagydíj hétvégéjén a várható alacsony hőmérsékleten.

Rendkívül különlegesnek ígérkezik a Las Vegas-i Nagydíj Forrás: AFP/Agence France-Presse/Wade Vandervort

A jövő héten sorra kerülő Las Vegas-i Nagydíj már csak azért is különleges lesz, mert ez az egyetlen futam a versenynaptárban, amelyre helyi idő szerint nem vasárnap, hanem szombaton kerül sor. Ennek az oka pedig az, hogy Las Vegas éjjel a leglátványosabb, így az ottani idő szerint este tíz órakor lesz a rajt, ami a magyar nézők szempontjából vasárnap reggel hetes rajtot jelent.

Mind a pénteki kvalifikáció, mind a szombati futam nevadai idő szerint este tíz órakor kezdődik, utóbbi akár éjfélig is eltarthat, pláne ha egy piros zászlós időszak is felmerül a versenyben, és netán újra kellene rajtolni.

Az előrejelzések szerint november közepén a külső hőmérséklet valószínűleg tíz Celsius-fok alá süllyed, éjszaka pedig akár öt fokra is lehűlhet a hőmérséklet.

Az ilyen számok egyértelműen megnehezítik a gumik optimális hőmérsékleten futását, különösen a kvalifikációs köröknél, a rajtnál és a biztonsági autós újraindítások után.

- idézi a RacingNews365.com a Ferrari csapatfőnökét. „Éjszakai verseny lesz, a körülmények pedig nagyon hidegnek tűnnek. Ez egy új pálya, egyfajta különleges vonalvezetéssel” – folytatta Frédéric Vasseur.

Frédéric Vasseur, a Ferrari csapatfőnöke Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki

A Las Vegas-i Nagydíj teljes mértékben magába foglalja a Strip hangulatát, a világhírű szállodák és kaszinók pedig lenyűgöző hátteret biztosítanak az utcai Forma-1-es futamnak.

Bízunk a Forma-1-ben.

– tette hozzá a Ferrari csapatfőnöke.