Schumacher: Nem lehet Verstappent összehasonlítani Sennával

Horizontal F1 GRAND PRIX RACING DRIVER CAP ATTITUDE AMERICAN SHOT
Three-time world champion Brazilian Ayrton Senna watches a television monitor during the first qualifying practice session of the Japanese Formula One Grand Prix in Suzuka on October 22, 1993. - Senna clocked the 4th fastest time of 1 minute 38.942 seconds, 0.129 seconds behind of his teammate Mika Hakkinen of Finland. (Photo by Toshifumi KITAMURA / AFP)
Vágólapra másolva!
Az egykori Forma-1-es pilóta Ralf Schumacher szerint nem lehet összehasonlítani Max Verstappent az F1 legendás, szintén háromszoros világbajnok versenyzőjével, Ayrton Sennával.

Ralf Schumacher szerint a legjobb módja az F1 nagyjainak megítélésében az, ha nem is a kortársaival, de a csapattársaival hasonlítják össze ezeket a versenyzőket, de nem szerencsés a korábbi legendákkal összevetni az eredményeket - írja a Motorsport.

– értékelte Verstappen versenyhétvégéjét Schumacher a német Sky-on.

Az F1 történetének egyik legnagyobb legendája, Ayrton Senna Forrás: AFP/Toshifumi Kitamura

„Ettől függetlenül nem rajongok azért, hogy állandóan a testvéremmel vagy Ayrton Sennával hasonlítják össze. Mind a két pilóta kivételes volt a maga idejében,

és most Verstappen is az. Elképesztő, hogy milyen eredményeket ér el."

„Ha mindenképpen össze kell hasonlítanunk Maxot valakivel, akkor azt tegyük a csapattársával, Sergio Perezzel, ahol ismét óriási különbség alakult ki közöttük a vasárnapi verseny végére."