Vágólapra másolva!
A Red Bull Forma–1-es csapatának vezetője, Christian Horner kifejtette a véleményét arról, hogy mi lehet az oka a Ferrari elmúlt másfél évtizedben látott eredménytelenségének.

Horner 2005 óta irányítja a Red Bullt, amely ez idő alatt hét egyéni- és hat konstruktőri bajnoki címet szerzett. A Ferrari eközben 2007-ben nyerte meg mindkét címet, 2008-ban pedig a konstruktőri győzelmet, ám azóta egyetlen év végi trófeát sem sikerült begyűjtenie az csapatnak.

A Ferrari elvétve látható a Red Bull előtt az elmúlt években Forrás: Anadolu via AFP/2023 Anadolu/Stringer

A legendás olasz istálló az év eleji csapatfőnökváltás óta ugyan az egyetlen csapat, amely idén futamon le tudta győzni a Red Bullt [Szingapúrban], a konstruktőrök között mégis még a Mercedes is megelőzi őket.

Így látja a Ferrari legnagyobb gondját Horner

Christian Horner szerint az összességében látott sikertelenség fő oka, hogy a Ferrarit mindenki nemzeti ügynek tekinti, ezáltal olyan hatalmas figyelmet kap Olaszországban, amit nem tudnak kezelni a csapatnál, és így rengeteg hibát követnek el a háttérben.

Vissza kell térnie a gyökereihez, és versenycsapatként kell működnie. A Ferrari nem csak egy csapat, hanem egy nemzeti intézmény, emiatt pedig talán túl sokan is vannak a csapat élén.

A mi előnyünk pont az, hogy nagyon gyorsan tudunk dönteni, és ha hibázunk is, akkor azt gyorsan ki tudjuk javítani.

nyilatkozta Horner.