Meglepő felállással fut neki az Alfa Romeo a 2024-es Forma-1-es idénynek

(SP)MEXICO-MEXICO CITY-F1-GRAND PRIX se Horizontal
(231030) -- MEXICO CITY, Oct. 30, 2023 (Xinhua) -- Alfa Romeo's Zhou Guanyu of China competes during the final race of the 2023 F1 Mexico City Grand Prix at the Hermanos Rodriguez Circuit in Mexico City, Mexico on Oct. 29, 2023. (Xinhua/Xin Yuewei) (Photo by Xin Yuewei / XINHUA / Xinhua via AFP)
Vágólapra másolva!
Az Alfa Romeo némileg szembe menve a szokásokkal három "teljes értékű" pilótával készül nekivágni a 2024-es idénynek.

Erről Alessandro Alunni Bravi, az olaszok csapatfőnöke beszélt a Brazil Nagydíj után tartott médianapon. A 20 éves Théo Pourchaire már egy ideje a tűz közelében van az Alfa Romeónál, 2021-ben, alig 18 évesen például éppen a Hungaroringen ülhetett először az olaszok autójába egy tesztnapon. Tavaly az Egyesült Államok Nagydíján már egy szabadedzésen is kipróbálhatta magát, a csapat pedig számított rá tesztpilótaként.

Egy érett fiatalember esélyt kap

Idén még egy fokkal feljebb lépett, és már tartalék pilóta volt Valtteri Bottas és Csou Kuang-jü mögött. A Mexikói Nagydíjon ismét lehetőséget kapott egy szabadedzésen, de az autó meghibásodása miatt nem tudott mért kört menni, viszont érett hozzáállásával meggyőzte a csapatvezetőt a képességeiről.

"Abu Dhabiban (az idényzáró nagydíjon - a szerk.) övé lesz a második szabadedzés, és az újoncok futamán is lehetőséget fog kapni. Egész évben várt a lehetőségre, és sajnálatos, hogy, amikor megkapta, akkor az autó hibájából nem tudott vele élni.

Szerintem ez egy pozitív élmény volt neki összességében, és nagyon éretten viselkedett" - mondta a csapatvezető. Az igazi dicséret azonban csak ezt követően jött.

"Megérdemli a lehetőséget, és bár már korábban megerősítettük a pilótáink névsorát, továbbra is keressük a Théo számára legjobb lehetőséget, hogy fejlődhessen.

- jelentette ki Bravi.