Hihetetlen mértékben nőnek a Forma-1 bevételei

Mobile World Congress 2023 Barcelona Logotypes Barcelona Busines Digital Mobile Fair Mobile World Congress Smart Trandeshow background connection MWC connectivity data future gsma iot mobile telecom intelligence of things artificial intelligence telecommu
BARCELONA, SPAIN - MARCH 2: The Formula 1 logo, the highest class of international racing for open-wheel single-seater formula racing cars, displayed during the Mobile World Congress 2023 on March 2, 2023, in Barcelona, Spain. (Photo by Joan Cros/NurPhoto) (Photo by Joan Cros / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Forma-1 nem kevesebb, mint 100 millió dollárral növelte a bevételeit 2022 ugyanezen időszakához képest, ami hatalmas fejlődést jelent.

A bevételek 2023 harmadik negyedévében 25 százalékkal növekedtek az előző évi időszakhoz képest, így az F1 továbbra is komoly ütemben fejlődik. A Forma-1 bevételei a harmadik negyedévre elérték a 887 millió dollárt, így összességében 24 százalékos növekedést könyvelhetnek el.

A tulajdonos Liberty Media azt is közölte, hogy a pénzalap már 432 millió dollárosra hízott. Ez az a pénzdíj, amit a 10 csapat között osztanak majd szét a szezon végén.

A növekedés fő okának a versenyhétvégék megfelelő elosztását tekintik, z egy évvel ezelőtti időszakhoz képest 2023-ban eggyel több futamot rendeztek.

Az F1 vezetője, Stefano Domenicali rámutatott, hogy a Forma-1 sokkal komolyabb tempóban növekszik, mint a világ legtöbb sportvállalkozása.

„A Forma-1ben továbbra is telt házasak az események, sorra dőlnek a nézőcsúcsok, folyamatosan nőnek a követőink a közösségi felületeken és a digitális platformokon is. Ez a növekedés természetesen feltűnik a partnereknek és a befektetőknek is, akik szívesen támogatnak bennünket."