Hamilton a csapatán és a csapattársán is csak röhögött

Forma-1, Sao Pauló-i Nagydíj 2023, Brazil Nagydíj, Lewis Hamilton
SAO PAULO, BRAZIL - NOVEMBER 5: Driver Lewis Hamilton of Mercedes, in action during the Grand Prix Sao Paulo of Formula 1 2023 at Interlagos autodrome in Sao Paulo, Brazil, on November 5, 2023. Stringer / Anadolu (Photo by STRINGER / ANADOLU / Anadolu via AFP)
Vágólapra másolva!
Nem élete futamát teljesítette a Mercedes pilótája, Lewis Hamilton a Forma–1-es Sao Pauló-i Nagydíjon, amit azzal is érzékeltetett, hogy többször is kínjában nevetett a csapatrádióban elhangzott kéréseken.

Hamilton a rajt után a harmadik helyre lépett előre, ám az újraindítást követően fokozatosan esett vissza a mezőnyben. Fernando Alonso hamar megelőzte őt, és noha úgy tűnt, segíthet neki, hogy ezután csapattársa, George Russell haladt mögötte, végül nem tudtak összedolgozni. Russell kérte a rádióban, hogy Hamilton tartsa őt DRS-távolságon belül, ám nem így lett, ezzel pedig Sergio Pérez előbb a fiatalabb, majd az idősebb Mercedes-pilótát is könnyedén megelőzte.

A hétszeres világbajnoknak ugyan szólt Peter Bonnington versenymérnök a rádióban is, hogy vegyen vissza (és segítse Russellt), ám ő csak gúnyosan felnevetett, majd így válaszolt:

Hamilton az idei legrosszabb helyezését érte el azok közül, amikor célba ért Forrás: Anadolu via AFP/2023 Anadolu/Stringer

A Mercedesnek a folytatásban sem volt megfelelő tempója, mindkét pilóta nagyon szenvedett a gumikopással, és Carlos Sainz, majd Pierre Gasly is megelőzte őket. Hamilton második bokszkiállása előtt Bonnington arra kérte, hogy nyomja meg még az utolsó köröket a használt gumikon, amennyire lehet, ám a brit pilóta ezúttal is csak kínjában tudott nevetni:

Russell végül be sem fejezte a versenyt a magas olajhőmérséklet miatt, amely következtében a Mercedes túl kockázatosnak gondolta a befejezést egy esetleges motorhiba miatt. Hamilton pedig nyolcadikként zárt, így 32 pontosra növelte a hátrányát az összetett második helyén álló Pérezhez képest, a Mercedes előnye pedig 20 pontra csökkent a Ferrarival szemben a konstruktőrök között.

Forrás