Majdnem kettős tragédiát okozott egy elszabadult abroncs a Brazil Nagydíjon - videó

Formula 1 Brazilian Grand Prix 2023 Brazil,Brazilian,break,CAR,drive,driver,engine,F1,fast,fia,Formu Horizontal
SAO PAULO, BRAZIL - NOVEMBER 4: Driver Daniel Ricciardo of Alpha Tauri, in action during the qualifying to the sprint race of the Grand Prix Sao Paulo of Formula 1 2023 at Interlagos autodrome in Sao Paulo, Brazil, on November 4. Stringer / Anadolu (Photo by STRINGER / ANADOLU / Anadolu via AFP)
Vágólapra másolva!
A vasárnapi Sao Pauló-i Nagydíj rajtja után történt ijesztő balesetben két ausztrál pilóta sérült meg. Oscar Piastri elég higgadtan viselte a történeteket, Daniel Ricciardo ugyanakkor teljesen kiborult.

Az interlagosi futam rajtja után Alex Albon manőverezett balszerencsésen, aminek következtében a Williams pilótája tulajdonképpen három versenyző futamát tette tönkre. Kevin Magnussen kiesett, a 10. helyről rajtoló Oscar Piastri és a 17-ként induló Daniel Ricciardo pedig kénytelen volt a boxba hajtani, megcsináltatni az autóját, és körhátrányból nekivágni a futamnak, amelyen végül előbbi 14., míg utóbbi 13. lett.

A két ausztrál közül a fiatal Piastri viselte nyugodtabban a történeket, Ricciardo, akinek a fejétől centikre repült el Albon abroncsa, sokkal dühösebb volt.

"Tudnék most egy jó nagyot káromkodni, hogy milyen kib*szott sz*r szabályok ezek, de mindannyian tudjuk, miről van szó. Nagyon sajnálom fiúk, mert remek munkát végeztetek a kocsi helyrehozásán. Megvolt a sebességünk, szóval rohadtul frusztráló az egész. Nagyon, nagyon, és együttérzek veletek, mert egy csomó pontot otthagytunk most az asztalon" - mondta dühösen a csapatrádióba az Alpha Tauri ausztrál versenyzője.