Hamilton már mindenről lemondott a borzalmas brazil sprintfutam után

auto-prix Horizontal
Mercedes' British driver Lewis Hamilton (L) leaves the pit during the sprint qualifying at the Autodromo Jose Carlos Pace racetrack, also known as Interlagos, in Sao Paulo, Brazil, on November 4, 2023, ahead of the Formula One Brazil Grand Prix. (Photo by Marcelo Chello / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton végtelenül elkeseredve nyilatkozott a szombati interlagosi sprintfutam után, ahol a hetedik helyen ért célba.

Ahhoz képest, hogy a mezőny nagy része utálja, egyesek pedig egyenesen gyűlölik, egészen jó versenyt hozott a 2023-as idény utolsó sprintfutama, amit már-már természetesen Max Verstappen nyert meg. A hétszeres világbajnok, Lewis Hamilton a rajt után még negyedik is volt egy ideig, de miután Serigo Pérez visszaelőzte, a futam hajrájában még Charles Leclerc és Juki Cunoda is megelőzte a britet, aki rettentően csalódottan nyilatkozott a célba érés után.

Így száguldott el Cunoda Hamilton mellett:

"Borzalmas volt, egyáltalán nem élveztem. Jól sikerült a rajtom, de utána szenvedtem az egyensúllyal, egyszer alulkormányozott, aztán túlkormányozott volt az autó. Csak azt tudom feltételezni, hogy rossz beállításokat választottam, de ez van.

De mindent bele fogok adni, hogy megóvjam a gumikat. Nem tudom, ezt hogyan hozhatjuk rendbe holnapra, hosszú délutánunk lesz vasárnap" - idézi a Motorsport.com a veterán sztárt, aki úgy tűnik, lemondott az összetett pontverseny második helyének megszerzéséről, ahol három futammal az idény zárása előtt24 pont a hátránya Sergio Pérezzel szemben.