A Mercedes főnöke teljesen belezavarodott a sprinthétvége lebonyolításába

F1 Grand Prix Of Austria Motorsport Formula One Racing Mercedes GP Toto Wolff F1 Grand Prix Red Bull Ring Spielberg July 02 2023 Horizontal SPORT
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 02: Mercedes GP Executive Director Toto Wolff arrive at paddock prior the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on July 02, 2023 in Spielberg, Austria. (Photo by Danilo Di Giovanni/NurPhoto) (Photo by Danilo Di Giovanni/NurPhoto) (Photo by Danilo Di Giovanni / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke nem csinál belőle titkot, hogy ki nem állhatja a sprinthétvégéket. Az osztrák sportvezető még az elnevezésekkel sincs tisztában, a lebonyolítással meg pláne.

Az idény utolsó sprinthétvégéjét rendezik a Sao Paulo-i Nagydíjon, de Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke még mindig nem tud kiigazodni a lebonyolítás rendszerében. A 2021-ben bevezetett sprinthétvégéket a kezdetek óta sok kritika éri, és hiába a változtatások, van, aki képtelen megbarátkozni a rendszerrel. Ilyen például Toto Wolff is, aki a pénteki szabadedzés után adott nyilatkozatában nyílt lapokkal játszott.

Az osztrák csapatvezető elmondta, folyamatosan tárgyalnak a Forma-1 irányítóival az újabb átalakításokról, melyek közül a legfontosabb az lenne, hogy péntekre hoznák a sprint időmérőjét, szombat délelőttre a sprintfutamot, szombat délutánra pedig a vasárnapi verseny időmérő edzését.

Toto Wolff kénytelen elviselni a sprintfutamokat, amíg az F1 pénzt lát belőlük Forrás: NurPhoto via AFP/Danilo Di Giovanni/NurPhoto/Danilo Di Giovanni

"Valóban beszélünk errpl Stefanóval Domenicalival, de végső soron ez az ő döntése lesz. De tény, hogy ezzel a lebonyolítással jobban lehetne azonosulni.

Aztán jön a második időmérő edzést a versenyre, ami szombaton délután kettőkor lenne. Ez egy ismert időpont, nem lenne annyi zűrzavar" - mondta Wolff elárulva, hogy azt sem tudja, hogy hívják az egyes felvonásokat (valószínű, hogy nincs ezzel egyedül a mezőnyben).

Wolff szerint hatalmas káosz az egész a kétféle időmérő (a futam előtt időmérőt, a sprint előtt szétlövést rendeznek) és a kétféle futam miatt.

A Mercedes főnöke végül nyíltan kimondta, hogy nem szereti formátumot, de tisztában van vele, hogy a nézettség miatt szükség van rá.

A Sao Paulo-i Nagydíj sprintszétlövését magyar idő szerint szombaton 15 órakor, míg magát a sprintfutamot 19.30-kor rendezik Interlagosban.