Megállás nélkül káromkodott, teljesen kifakadt a Forma-1-es pilóta - videó

Forma-1, Sao Pauló-i Nagydíj 2023, Brazil Nagydíj, Daniel Ricciardo
SAO PAULO, BRAZIL - NOVEMBER 4: Driver Daniel Ricciardo of Alpha Tauri, in action during the qualifying to the sprint race of the Grand Prix Sao Paulo of Formula 1 2023 at Interlagos autodrome in Sao Paulo, Brazil, on November 4. Stringer / Anadolu (Photo by STRINGER / ANADOLU / Anadolu via AFP)
Vágólapra másolva!
Daniel Ricciardo, az AlphaTauri pilótája kevéssel maradt le a pontokról a Sao Pauló-i Nagydíj szombat esti sprintfutamán, amit nehezen viselt.

Az ausztrál versenyző Oscar Piastrival és Carlos Sainzcal harcolt nagyot a nyolcadik helyért, honfitársát meg is előzte, és az utolsó körben a Ferrari spanyol pilótáját is támadta. Végül az előzés ekkor már nem sikerült, miután Sainz is használhatta az állítható hátsó szárnyát Lewis Hamilton miatt, így Ricciardo kilencedikként zárt, ami a sprinteken nem ér pontot.

Ezután az ausztrál pilóta a levezető körében a csapattársától, Cunoda Jukitól megszokott káromkodó stílust vette fel, még a japánnál is jobban kifakadt, és a versenymérnöke is alig tudta megnyugtatni.

„B***d meg, b***d meg, b***d meg, b***d meg. Bocsánat, srácok. Az a k***a DRS a második kanyarnál nem segített. Ha előtte előzöl, akkor pórul jársz, mert onnan lehetetlen [megtartani a pozíciót] – utalt Ricciardo arra, hogy kétszer is ott előzte őt vissza Sainz a sprintfutam közben. – Na mindegy, csendben maradok, sajnálom."

Ricciardónak a vasárnap, magyar idő szerint 18 órakor kezdődő versenyen sem lesz egyszerűbb pontot szereznie, miután az időmérőn elért eredménye alapján csak a 17. helyről rajtolhat.