Hamilton megtalálta a hibást az időmérőn mutatott gyenge teljesítményéért

Horizontal
Mercedes' British driver Lewis Hamilton leaves the pit during the qualifying session of the Formula One Brazil Grand Prix at the Jose Carlos Pace racetrack in Sao Paulo, Brazil, on November 3, 2023. (Photo by Marcelo Chello / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton lehet, hogy nem keresett kifogást a Brazil Nagydíj pénteki időmérője után, de így is talált egyet.

A Mercedes hétszereres világbajnok versenyzője csak ötödik lett Max Verstappen, Charles Leclerc és az Aston Martin két versenyzője, Lance Stroll és Fernando Alonso mögött. A Q3 első perceiben leszakadt az ég, az irtózatos özönvíz pedig három perc után véget vetett a körözésnek.

Hamilton, aki több mint hét tizeddel maradt el az időmérőt megnyerő Verstappentől természetesen az időjárást vette elő, mint bajai okozóját, de arról mintha megfeledkezett volna, hogy az előtte végző pilótáknak pont ugyanazokkal a körülményekkel kellett megküzdeniük, mint neki.

"Az ötödik helyről indulni sosem jó dolog, de bízunk benne, hogy jó versenyünk lesz. Az autó bebizonyította, hogy képesek lehetünk jó versenyt futni, de az élen állókhoz képest így is tizedekre voltunk. A körülmények az időmérő végén... közrejátszottak, hogy ennyire hátra kerültünk" - siránkozott Hamilton.