Terrortámadás fenyegeti az év utolsó Forma-1-es futamát

Abu Dhabi F1 GP 2022 - Sunday NurPhoto General news Motorsport Abu Dhabi F1 Grand Prix 2022 Horizontal SPORT F1 GRAND PRIX
Charles Leclerc of Monte-Carlo and Scuderia Ferrari driver goes during the race at Formula 1 Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix on Nov 20, 2022 in Yas Marina Circuit, Abu Dhabi, UAE. (Photo by Robert Szaniszló/NurPhoto) (Photo by Robert Szaniszlo / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A 2023-as év utolsó Forma-1-es futamát az Egyesült Arab Emirátusokban rendezik. A hírek most arról szólnak, hogy a versenyt terrortámadás veszélye fenyegeti. Nagy-Britannia minden olyan állampolgárát figyelmeztette erre, aki azt tervezi, hogy elutazik a versenyre.

A FIA határozottan cáfolta a Sky Sports értesülését, amely szerint a Hamasz terrortámadással fenyegette meg az idei utolsó F-1-es versenyt. Az idei év utolsó versenyére november 24-26. között kerül sor Abu-Dzabiban.

Sokan emlékeznek még arra, hogy a tavalyi Szaúd-Arábiában megrendezett versenyt rakétatámadás zavarta meg. A pilóták most attól félnek, hogy a térségben zajló palesztín-izraeli háború miatt veszélyben van az idei év utolsó versenye. A Brit Külügyminisztérium figyelmeztetése csak megerősítette az aggodalmakat. A legfrissebb közleményben a külügyminisztérium kijelenti, hogy az Egyesült Arab Emírségekben "nagyon valószínű" a terrortámadások kockázata.