Vágólapra másolva!
A Forma–1-es Sao Pauló-i Nagydíj szabadedzésén Lando Norris és Nico Hülkenberg különös ütközése után mindkét pilótát vizsgálta a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).

A felvételek alapján a Haas rutinos pilótája magával és a kormányával volt elfoglalva, így nem vette észre a McLaren kiváló formában lévő versenyzőjét, akinek a 12-es kanyarban nekikoccant a szabadedzés felénél.

Végül az időmérő előtt mindkét pilótát magukhoz hívták a versenybírók, és ők nem így látták a történteket, azaz Norris megúszta büntetés nélkül az incidenst, valamint Hülkenberget némi meglepetésre szintén nem sújtották rajthelybüntetéssel a vasárnapi futamra.

A magyarázat alapján az FIA a felvételek és az indoklások után egyiküknek sem tulajdonított nagyobb felelősséget az ütközésért, mint a másiknak, így további intézkedés nélkül elsétálhatott a német és a brit versenyző is.

A versenyhétvége a 19 órakor kezdődő időmérővel folytatódik, szombaton a sprintkvalifikáció következik, majd a sprintfutam, a Brazil Nagydíjra pedig vasárnap 18 órától kerül sor.