Verstappen kioktatta a hatalmasat hibázó csapattársát

auto-prix TOPSHOTS Horizontal
Red Bull Racing's Mexican driver Sergio Perez (R) crashes during the start of the Formula One Mexico Grand Prix at the Hermanos Rodriguez racetrack in Mexico City on October 29, 2023. (Photo by Alfredo ESTRELLA / AFP)
Vágólapra másolva!
Noha csak az ötödik helyről rajtolhatott, az egyes kanyarba akár elsőként is fordulhatott volna Sergio Pérez a hazai versenyén, a Mexikóvárosi Nagydíjon. Azonban a Red Bull pilótája túlzottan agresszív volt, így nekiment Charles Leclerc-nek, amelynek következtében véget is ért a futama. Csapattársa, Max Verstappen elmondta a véleményét az esetről.

Verstappen is kiválóan startolt a vasárnapi versenyen, hiszen a harmadik rajtkockából azonnal az élre állt, és a belső íven fordulhatott a célegyenes végén. Leclerc éppen a holland miatt nem tudott beljebb húzódni, így a monacói tehetetlenül nézte, ahogy Pérez a külső ívről rákormányozza az autóját, amelynek a padlólemeze és az oldala is úgy megsérült, hogy nem tudta folytatni a versenyt.

„Valahol megértem őt, hiszen ez az ő hazai nagydíja volt, így a dobogó volt a célja, ráadásul akár rögtön az élre is állhatott volna – nyilatkozta Verstappen az esetről. – Akkor nem igazán láttam sokat belőle, csak egy autót, ami a levegőben repült,

Másrészről, ha ez működik, akkor csodálatosan zárulhatott volna. Szerintem elvitte őt a túlzott izgalom, hogy a dobogón akar állni, és ez ezúttal sajnos nem sikerült."

A Forma–1-es szezon a hétvégén a sprintfutamos São Paulo-i Nagydíjjal folytatódik.