Verstappen Mexikót is meghódította, Pérez megint hatalmasat bukott

Max Verstappen
Max Verstappen, Red Bull driver, winner of the Mexico City Grand Prix at the Autodromo Hnos, in Mexico City, Mexico, on October 29, 2023. (Photo by Gerardo Vieyra/NurPhoto) (Photo by Gerardo Vieyra / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Mexikói Nagydíjat, ezzel idén a 16. sikerét ünnepelhette, ami új rekord, hiszen ennyi futamot még senki nem nyert egy szezonon belül.

Mögötte a második helyen a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton zárt. A Mercedes pilótájával együtt három brit végzett az első hatban.

A nemzetközi sajtó értékelése:
Nagy-Britannia:
The Sun:
"Lewis Hamilton szezon végi feltámadása egy második helyezéssel folytatódott Mexikóban."
The Guardian:
"Bár a végén az újabb rekordot döntő Max Verstappen győzelmének túlságosan is ismert látványával ért véget a futam, a domináns holland mögött legalább volt mit felmutatnia a brit kontingensnek."
The Telegraph:
"Max Verstappen az 51. győzelmével utolérte Alain Prostot az örökrangsorban, Sergio Pérez hazai versenye viszont mindössze 14 másodperc után szomorú véget ért."

Spanyolország:
Marca:
"Egy újabb lépés Verstappennek, és egy újabb kudarc az Aston Martinnak."
El Mundo Deportivo:
"Max Verstappen hibázott az időmérőn és csak harmadik lett, de mivel sokkal jobb az autója, tudta, hogy mindene megvan ahhoz, hogy a végén ő nevethessen."
AS:
"Max Verstappen uralkodik Mexikóban."

Olaszország:
Corriere dello Sport:
"Verstappen nyert Mexikóban, a Ferrari dobogós lett Leclerc-rel."
La Gazzetta dello Sport:
"Verstappen kettős mesterműve a Mexikói Nagydíjon."
Tuttosport:
"A Ferrari a dobogón végzett Leclerc-rel Mexikóban."

Franciaország:
L'Equipe:
"A villámrajtot követően az elejétől a végéig Max Verstappen irányította a Mexikói Nagydíjat, és ő lett az első versenyző, aki 16 futamot nyert egy szezonban."

Ausztria:
Kronen Zeitung:
"A háromszoros világbajnok Max Verstappen a szezon 16. győzelmét ünnepelte a Mexikói Nagydíjon, és ezzel újabb Forma-1-es rekordot állított fel."
Kurier:
"A következő győzelem és a következő rekord Verstappentől."

Svájc:
Blick:
"Újabb erődemonstráció. Max Verstappen a 16. győzelmét aratta a szezonban - ami rekord - a látványos mexikói futamon. Sergio Pérez teljesen üres kézzel távozott a hazai versenyéről.
Tages-Anzeiger:
"Olykor néhány másodperc is elég ahhoz, hogy emberek ezreinek csalódást okozzon. Sergio Pérez így tett vasárnap az Autódromo Hermanos Rodríguezen."