Vágólapra másolva!
A nemzetközi sajtóban több hírportál is arról számolt be, hogy Fernando Alonso a szezon végén elhagyja az Aston Martint, és arról is szó esett, melyik csapatnál folytathatja pályafutását a kétszeres világbajnok.

Az Aston Martin remekül kezdte a szezont, de az idény második felében jelentősen visszaesett a brit istálló teljesítménye. Állítólag Fernando Alonsónak nem tetszik a csapat által képviselt irány és a 2024-re várható fejlesztések sem, ezért az év végén távozhat. Több hírportál is arról számolt be az interneten, miszerint

Alonso a Red Bullnál köthet ki jövőre, így a háromszoros világbajnok Max Verstappen csapattársa lehet.

Mindez azt jelentheti, hogy Sergio Péreznek el kell hagynia a Red Bullt, és a mexikói pilóta éppen Alonso megüresedett helyét veheti át az Aston Martinnál.

Egyelőre hivatalos bejelentés még nem érkezett, de Pérez rengeteg kritikát kapott az osztrák istálló vezetőitől, ráadásul hazai pályán, a Mexikói Nagydíjon is kudarcot vallott, ezért nem lenne meglepő, ha távozna. Alonso idén 42 évesen is bebizonyította, hogy még mindig remek versenyző, és a rutinjával a mexikóinál erősebb és nagyobb kihívást jelentő csapattársa lehet a jövőben Verstappennek.