Hamilton megint az autót szidja az újabb csúfos kudarc után

Lewis Hamilton
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 27: Lewis Hamilton of Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team is seen during the first practice session ahead of the F1 Grand Prix of Mexico, at Autodromo Hermanos Rodriguez, in Mexico City, Mexico on October 27, 2023. Daniel Cardenas / Anadolu (Photo by Daniel Cardenas / ANADOLU / Anadolu via AFP)
Vágólapra másolva!
A Mercedes nagy várakozásokkal érkezett meg Mexikóba, de a német istálló számára nem hoztak túl sok pozitívumot a pénteki nap szabadedzései. Lewis Hamilton és George Russell is többnyire szenvedett, és egyikük sem volt elragadtatva az autó teljesítményétől.

A pénteki második szabadedzést a hetedik helyen záró Hamilton, akit az Amerikai Nagydíjon kizártak, szerint a W14-est ezúttal is nehéz volt vezetni és továbbra sem érti, mi az oka ennek.

Most nehéz kihozni belőle a jó köridőt, de szerintem az világos, hogy van benne teljesítmény, csak meg kell próbálni kihozni" - magyarázkodott a szabadedzésen nyújtott gyenge teljesítmény után a hétszeres világbajnok.

Lewis Hamilton szerint szenvedés volt vezetni a Mercedest Forrás: Anadolu via AFP/2023 Anadolu/Daniel Cardenas

Az eltérő beállítást használó Russell sem volt elégedett, a fiatalabb brit a 10. helyen zárta a pénteki napot.

"Lewis és én két eltérő beállítást alkalmaztunk, és valószínűleg egyikünk sem tudta az ideális tartományba hozni, emiatt úgy érezzük, hogy valahol kettőnk között lehet az ideális.

idézte a formula.hu Russell szavait.

A Mexikói Nagydíj programja szombaton 19:30-kor folytatódik a harmadik szabadedzéssel, az időmérő edzést 23 órától rendezik, majd vasárnap magyar idő szerint 21 órakor kerül sor a 71 körös futamra.