Vágólapra másolva!
Az Aston Martin számára nem sikerült túl jól a Mexikói Nagydíj második szabadedzése, ugyanis Lance Stroll a 18., míg Fernando Alonso a 20. helyen zárt. Azóta kiderült, miért teljesített ilyen látványosan gyengén a brit csapat.

Az Aston Martin pilótái pénteken csak a versenytempóra fókuszáltak és egyikük sem használta a Pirelli lágy keverékű gumiabroncsait a szabadedzés során.

"Jó napunk volt, leginkább a versenytempóra fókuszáltunk pénteken, sok üzemanyaggal köröztünk, szóval nehéz olvasni a köridőkből, de az autó jónak tűnik, és egyre jobban megértjük a csomagot" - mondta Alonso, utalva az előző versenyhétvégén bevetett újabb fejlesztési csomagra. A kétszeres világbajnok a második gyakorlás első mért körén megpördült az autójával, így mért idő nélkül a 20. helyen végzett.

Fernando Alonso a második szabadedzésen csak a 20. helyen zárt Forrás: Anadolu via AFP/2023 Anadolu/Daniel Cardenas

A veterán spanyol sztár csapattársa, Stroll szerint a csúszós aszfalt is megnehezítette a dolgukat, a második edzésen pedig váratlan gondokba ütköztek.

"Tisztességes köröket futottunk az első edzésen, teljesítettük a futástervet, beleértve a sok és kevés üzemanyaggal való körözést is.

és veszítettünk egy kis időt, mire megoldottuk a gondot" - idézte az f1világ.hu a kanadai versenyző szavait.