Verstappennek elege lett, sürgős változtatást akar az F1-ben

auto-prix TOPSHOTS Horizontal, Max Verstappen
Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen reacts after winning the Qatari Formula One Grand Prix at Lusail International Circuit on October 8, 2023. (Photo by Ben Stansall / AFP)
Vágólapra másolva!
Max Verstappen ugyan a Katari Nagydíj sprintfutamán biztosította be harmadik világbajnoki címét, de a holland pilóta szerint az extra pontokon kívül teljesen érdektelenek és unalmasak ezek a versenyek.

A Red Bull holland sztárja semmilyen örömöt nem érez a sprintfutamok után, holott ezek többségét is ő nyerte meg az idei szezonban. Az F1 vezetői újításokkal dobnák fel a sprinteket, az új elképzelés alapján fordított sorrendben rajtolnának el a pilóták, de Verstappen szerint az lenne a legjobb, ha teljesen megszüntetnék ezeket a futamokat.

Max Verstappen eltörölné az F1-ből a sprintfutamokat Forrás: AFP/Ben Stansall

"Semmilyen örömöt nem érzek egy sprint megnyerése után. A leintés után csak arra tudok gondolni, hogy ezt is letudtuk,

holnap jön az igazi verseny. Már korábban is mondtam, hogy szerintem semmi értelme megpróbálni feltalálni valami újat" - nyilatkozta nemrég a 26 éves klasszis.

Ha az autók teljesítménye kiegyensúlyozott, és szorosak a versenyek, akkor semmi szükség a sprintekre" - ismertette a motorsport.com a háromszoros világbajnok egyértelmű álláspontját a sprintfutamokkal kapcsolatban.