"Szégyen": megszólalt Verstappen kifütyüléséről a korábbi F1-es pilóta

Forma-1, Amerikai Nagydíj, Max Verstappen, Lewis Hamilton
Max Verstappen of Netherlands, Oracle Red Bull Racing, portrait Lewis Hamilton of United Kingdom, Mercedes - AMG PETRONAS, portrait during the Formula 1 Lenovo United States Grand Prix of FIA Formula One World Championship from 19th to 22th of October, 2023 on the Circuit of the Americas, in Austin, Texas, United States of America. (Photo by Gongora/NurPhoto) (Photo by Gongora / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Az immár háromszoros világbajnok Max Verstappen az Amerikai Nagydíjon is nyerni tudott, ám a holland győzelme nem nyerte el mindenki tetszését, és a díjátadón több szurkoló is hangosan kifütyülte. A botrányos helyzet a korábbi F1-es pilótát, Timo Glockot felháborította.

Szezonbeli 10., pályafutása 50. futamgyőzelmét aratta Max Verstappen Austinban, a holland sztár a hatodik helyről rajtolva végzett az élen, pedig fékproblémái is megnehezítették a dolgát. A díjátadó ünnepségen az Amerikai Nagydíjra nagy számban kilátogató mexikói drukkerek egy csoportja hangos füttyszóval fejezte ki nemtetszését Verstappen újabb sikere láttán, és ez a korábbi F1-es pilótát, Timo Glockot mélységesen felháborította.

Max Verstappen az Amerikai Nagydíjat is megnyerte idén Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

Lehetséges, hogy a Red Bull és Sergio Perez közötti probléma miatt, de Verstappennek ahhoz semmi köze. Ezért sem tudom megérteni ezt az egészet" - jegyezte meg a német autóversenyző.

"Ez szégyen az F1-re nézve, mert Verstappen egy kivételes sportoló, aki idén csodálatosan teljesít.

Az én szememben ez teljességgel rossz és nem szabadna ilyesmit csinálni" - tolmácsolta a motorsport.com Glock véleményét, ami a német Sky-on közzétett írásában jelent meg.