Ezért omlott össze Verstappen csapattársa

Sergio Pérez
DOHA, QATAR - OCTOBER 07: Sergio Perez of Red Bull Racing crashes out during the sprint race of the F1 Qatar Grand Prix at Losail Circuit in Doha, Qatar on October 07, 2023. Ayman Yaqoob / Anadolu Agency (Photo by Ayman Yaqoob / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint mentálisan elképesztő kihívást jelent Max Verstappen csapattársának lenni, és a holland kirobbanó formája miatt esett vissza idén látványosan az osztrák istálló másik pilótája, Sergio Pérez teljesítménye.

Sergio Péreznek a 2023-as szezon hozta el a Red Bullos karrierje mélypontját. A mexikói pilóta ugyan két futamot nyert az idény elején, ám azóta jelentősen visszaesett, és hátránya már 226 pont az immár háromszoros világbajnok Max Verstappenhez képest. Christian Horner csapatfőnök szerint a holland pilóta kimagasló teljesítménye egyszerűen bedarálta Pérezt, akinek mentálisan borzasztóan nehéz lehet elviselni, hogy csapattársa ennyivel jobb és eredményesebb nála, holott mindketten ugyanolyan autóval versenyeznek.

Valahányszor látod az adatokat, azt mondod: Hogyan csinálta ezt? És ehhez erős karakter kell, hogy boldogulni tudj vele. Az elmúlt három-négy évben olyan formában volt, hogy bármelyik versenyzőnek nehéz lett volna a rajtrácson" - nyilatkozta Horner, megvédve ezzel a sokat kritizált Pérezt.

Sergio Pérez számára borzasztóan nehéz Max Verstappen csapattársának lenni Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Ayman Yaqoob

"Volt idén egy döntő pillanat, Miami, ahol Checo előtt - ha úgy tetszik - üres volt a kapu. Megnyerte a két azerbajdzsáni versenyt, nyert Szaúd-Arábiában, és látszott, hogy mennyire magabiztos. De Max megnyerte azt a versenyt, miután egy piros zászló feltartóztatta az időmérő edzésen, és csak a kilencedik helyről rajtolt.

írta meg az m4sport.hu, hogy Horner szerint az idénynek melyik volt az a kulcsmomentuma, amikor megtört Pérez lendülete.

A mexikói azóta sem talált vissza régi formájához, Verstappen viszont képtelen hibázni, és a mezőny többi tagjához hasonlóan Péreznek sem volt esélye arra idén, hogy szorossá tegye a vb-címért folytatott harcot.