Vágólapra másolva!
Október 27. és 29. között rendezik a Forma-1-es Mexikói Nagydíjat, és a versenyek előtt a szervezők a szurkolókat és a résztvevőket is felszólították arra, hogy tiszteletteljesen viselkedjenek.

A mexikói rajongók lelkesedése és vehemenciája bőven kiemelkedik az átlagból, így többen tartanak attól, hogy nem lesz balhéktól mentes a soron következő F1-es versenyhétvége. A mezőny egyetlen mexikói versenyzője, a Red Bullos Sergio Pérez a saját vezetőitől is erős kritikákat kapott a szezon során, ezért van rá esély, hogy a szurkolók a védelmükbe veszik és kiállnak majd a kedvencükért.

Pérez arra kérte a szurkolókat, hogy ne csak neki, hanem a Red Bull csapatának is drukkoljanak, és a Mexikói Nagydíj egyik szervezője, Rodrigo Sanchez is arra kért mindenkit, hogy viselkedjék tiszteletteljesen.

A mexikói szurkolók nem a visszafogottságukról híresek Forrás: NurPhoto via AFP/Gerardo Vieyra/NurPhoto/Gerardo Vieyra

"Az elmúlt évek számos versenyén tapasztaltak alapján hoztuk létre a #racepect kampányt. Ez nem a mexikóiaknak vagy a mexikói szurkolóknak szóló üzenet.

- célzott Sanchez a Red Bull tanácsadójának, Helmut Markónak a megnyilvánulásaira, aki többször is nyíltan és keményen kritizálta az idény során sokat hibázó Pérezt.

"Úgy gondolom, ha a versenyzők nem így viselkednek a pálya mellett, akkor nekünk, akik nem ülünk az autóban, példát kellene venni tőlük, és nem mutatni bizonyos viselkedést.

Mexikónak egy biztonságos országnak kellene lennie, ahol minden rajongót tárt karokkal fogadnak a világ minden tájáról" - írta meg a motorsport.com, miként vélekedett a helyzetről a Mexikói Nagydíj szervezője.