Vágólapra másolva!
Az FIA elnöke, Mohammed Ben Sulayem nemrég egy érdekes kulissza titkot árult el, miszerint mindig Fernando Alonso hívja fel őt először, ha bosszantó dolog történik a Forma-1-ben.

A kétszeres F1-es világbajnok idén ünnepelt 42. születésnapját, de még esze ágában sincs újra visszavonulni. Az idei szezon remekül indult a számára, ám a fejlesztési verseny során alul maradt az Aston Martin, így már a konstruktőri tabellán is csupán az ötödik helyen áll jelenleg a kanadai csapat.

A rutinos spanyol pilóta sok köztudottan nem fél kimondani, amit gondol, ez a fajta mentalitása pedig az évek során mit sem változott, ugyanis a mai napig rendszeresen felhívja az FIA elnökét, ha panaszkodni támad kedve. Mohammed Ben Sulayem a spanyol AS-nek adott interjújában elárulta, megérti a versenyzők frusztrációját a saját tapasztalati kapcsán, és szívesen meghallgatja a spanyol világbajnokot. Ben Sulayem hozzátette, Alonso hatalmas értékkel bír a sport számára, így különösen örül annak, hogy még a mezőny tagja.

Nagyra tartja Fernando Alonsót az FIA elnöke, Mohammed ben Sulayem Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

"Fernando egy igazi példakép a fiatal versenyzők számára. Remek karrierje volt az F1-ben, visszavonult, majd visszajött és éhesebb a sikerre, mint valaha. Ám a Forma-1 egy nagyon extrém és bonyolult sportág. Ő viszont nem csupán egy kiváló bajnok, hanem rendkívül okos ember is. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a többiek nem azok, de Fernando egy igazán intelligens bajnok és jót tesz a sportágnak.

A gyorsasága, és a fejlődés amit a csapatához visz, tagadhatatlan" – mondta az FIA elnöke a spanyol pilótáról.