A verseny feladásán gondolkodott az F1 nagy visszatérője az Amerikai Nagydíjon

F1 Grand Prix of United States GettyImageRank2 Motorsport Formula One Racing Driving USA Grid Pattern Texas Austin - Texas Photography Preparation Former United States Formula One Grand Prix Daniel Ricciardo Circuit of The Americas PersonalityInQueue Scud
AUSTIN, TEXAS - OCTOBER 22: Daniel Ricciardo of Australia and Scuderia AlphaTauri prepares to drive on the grid prior to the F1 Grand Prix of United States at Circuit of The Americas on October 22, 2023 in Austin, Texas. Rudy Carezzevoli/Getty Images/AFP (Photo by Rudy Carezzevoli / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Az AlphaTauri ausztrál pilótája, Daniel Ricciardo az Amerikai Nagydíj után arról beszélt, hogy azon gondolkodott, hogy feladja a versenyt.

Ricciardo először indult futamon azt követően, hogy a Holland Nagydíj szabadedzésén eltörte a kezét. A felépülése alatt Liam Lawson helyettesítette, de Austinban visszatért az ausztrál pilóta.

Ricciardo a szombati sprintfutam után nehezen szállt ki az autóból, láthatóan nem támaszkodott a sérült kezére, aminek szerinte még időre van szüksége.

Daniel Ricciardo visszatérése nem sikerült tökéletesen Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Rudy Carezzevoli

„A csapat szerint Stroll autójáról szakadt le valami, de nem vagyok benne biztos. A lényeg, hogy összeszedtem valami törmeléket, ami megnehezítette a versenyünket. Legjobb esetben is a top 10-ért harcolhatunk ezzel az autóval, de sérülten nincs esélyünk pontot szerezni" – mondta Ricciardo, aki hosszasan volt a boxban, míg sikerült eltávolítani a törmeléket az autóról.

Végül körhátránnyal, utolsó helyen ért be, ami a kizárások után a 15. helyet jelentette.

„Mondtam a csapatnak, hogy nem tudok mit tenni, döntsük el, hogy a boxban csinálunk valamit vagy ennyi volt mára. A végén úgy döntöttünk, hogy megpróbáljuk kijavítani a hibát, és ezt követően egy kicsit jobb lett az autó" – mondta az ausztrál.