Verstappen és Hamilton szerint sem ugrották meg a Forma-1 színvonalát

Forma-1, Amerikai Nagydíj, Max Verstappen, Lewis Hamilton
Max Verstappen of Netherlands, Oracle Red Bull Racing, portrait Lewis Hamilton of United Kingdom, Mercedes - AMG PETRONAS, portrait during the Formula 1 Lenovo United States Grand Prix of FIA Formula One World Championship from 19th to 22th of October, 2023 on the Circuit of the Americas, in Austin, Texas, United States of America. (Photo by Gongora/NurPhoto) (Photo by Gongora / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Az Amerikai Nagydíj után több pilóta, köztük Max Verstappen és Lewis Hamilton is kritizálta az austini aszfaltcsík hepehupásságát.

Az egyenetlen pályának is köszönhető, hogy Hamilton Mercedesén (és Charles Leclerc Ferrariján) annyira elkopott a padlólemez, hogy az már szabálytalannak számított, így mindkét pilóta a kizárás sorsára jutott.

„Újra kell aszfaltozni, mert jelenleg úgy tűnik, hogy

nyilatkozta az 50. Forma–1-es futamgyőzelmét szerző Verstappen a verseny utáni sajtótájékoztatón. – Egy F1-es autón ezt talán nem látni annyira a nagy leszorítóerő miatt, de néhol már

hiába imádom a pályát és a vonalvezetést, de muszáj lenne sokkal simább felületűnek lennie a következő években. Már néhány éve felszólaltunk ez ügyben, de nem igazán történt változás."

Verstappen és Hamilton egyetértett abban, hogy változásra van szükség az austini pályán Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

„Egyetértek Maxszal,

A pilóták szakszervezetével, a GPDA-val együtt nyitottak vagyunk megbeszélésre, hogy segítsünk nekik minél gazdaságosabban felújítani, hiszen például a célegyenes simának mondható" – mondta Lewis Hamilton, még mielőtt kiderült, hogy kizárták.

Az austini pályának jelenleg 2026-ig van szerződése a Forma–1-gyel, de tavaly Miami, idén pedig Las Vegas is csatlakozott hozzá az amerikai helyszínek közé, így nem lesz egyszerű a naptárban maradnia, ha nem tesznek lépéseket. A pálya elnöke, Bobby Epstein szerint azonban előnyök is szólnak a COTA mellett, hiszen a három aszfaltcsík közül Austinban a legalacsonyabbak a jegyárak és az üzemeltetési költségek, így nem tart attól, hogy akár már jövőre kikerül a szezonbeli versenyek közül a texasi hétvége.