Rendhagyó döntést hozott a Red Bull: világbajnok pilóta helyettesítheti Sergio Pérezt

Forma-1, Amerikai Nagydíj 2023, Max Verstappen, Sergio Pérez
AUSTIN, TEXAS - OCTOBER 21: Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing and Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing look on in the Paddock prior to the Sprint Shootout ahead of the F1 Grand Prix of United States at Circuit of The Americas on October 21, 2023 in Austin, Texas. Mark Thompson/Getty Images/AFP (Photo by Mark Thompson / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Az Abu-dzabi Nagydíjon két tesztpilótát is beültet a Red Bull az egyik autójába, Jake Dennis és Isack Hadjar is tesztelhet az egyik szabadedzésen.

A tavalyi szezontól kezdve minden csapatnak kötelező legalább két alkalommal lehetőséget biztosítania F1-es versenytapasztalattal nem rendelkező versenyzőknek. A mostani idénynek ugyan már több mint a háromnegyede eltelt, egyelőre csak a Ferrari és az Aston Martin cserélt egyet-egyet a pénteki gyakorlásokon – a legtöbb istálló Mexikóban vagy Abu-Dzabiban tervezi a beiktatást.

A Red Bull is így döntött, rendhagyó módon a konstruktőri világbajnok mindkét lehetőségét a szezonzáróra hagyja, így

Abu-Dzabiban a Forma–E idei világbajnoka, Jake Dennis, és a Forma–2-ben szereplő Isack Hadjar is vezetheti az egyik Red Bullt

– minden bizonnyal az egyikük Max Verstappenét, a másikuk Sergio Pérezét valamelyik gyakorláson.

Hadjar Mexikóban az AlphaTaurit is tesztelni fogja előtte, a faenzaiaknak az újonc Nyck de Vries szezon eleji szerepeltetése miatt elég egy szabadedzésen elindítaniuk egy tesztpilótát.

A Red Bull eredetileg Liam Lawsont tervezte autóba ültetni, ám az új-zélandi pilóta Daniel Ricciardót öt futamon is pótolta a szezonban az AlphaTaurinál, így már nem számít újoncnak.

Forrás