Vágólapra másolva!
A világbajnoki címét már korábban bebiztosító Max Verstappen (Red Bull) nyerte - pályafutása 50. GP-győzelmét aratva - a vasárnapi Forma-1-es Egyesült Államok Nagydíját.

A mögötte második helyen beérkező, hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont (Mercedes) autója padlólemezének szabálytalansága miatt utólag kizárták, így Lando Norris (McLaren) lett a második.

A nemzetközi sajtó értékelése:

Nagy-Britannia:
The Sun:
"Lewis Hamilton mindent beleadott, de végül vereséget szenvedett, második lett riválisa, Max Verstappen mögött. Hamilton néhány körrel a vége előtt megelőzte Lando Norrist, de arra már nem volt ereje, hogy a zseniális Verstappent is beérje."
Daily Mail:
"Az Egyesült Államok Nagydíjának elején volt egy pont, amikor Lewis Hamilton még álmodozhatott arról, hogy 686 nap után végre újra győz. Nem számít, hogy Verstappen a hatodik helyről indult - ő és Red Bull-os kollégái helyes döntéseket hoztak. Ahogy mindig."

Spanyolország:
Marca:
"Max Verstappen nyerte az Egyesült Államok Nagydíját azok után, hogy a rajtrács hatodik helyéről indult. Nyugodtan és kontrolláltan zárkózott egyre feljebb és feljebb, ez egy érett versenyző diadala volt. Kézben tartotta Lewis Hamilton támadását, amelynek nagyobb volt a füstje, mint a lángja."
Mundo Deportivo:
"Verstappent szombaton meglepte Leclerc, Norris és Hamilton sebessége, és hibázott is a döntő pillanatban. De minél több kör telt el a futamból, Max annál nagyobb lett. És nyert."

Max Verstappen megállíthatatlan Forrás: AFP/Jim Watson

Olaszország:
Gazzetta dello Sport:
"Max diadalmaskodott, a Ferrari rizikót vállalt."

Franciaország:
L'Équipe:
"Háromszoros világbajnok, a férfi, aki (szinte) minden vasárnap győz."

Ausztria:
Kronen Zeitung:
"A holland Verstappen idei 15. GP-győzelmét aratta. Ennyi sikert csak ő maga gyűjtött egy naptári éven belül, mégpedig tavaly. Az 50. futamgyőzelmét arató 26 éves pilótát már csak négyen előzik meg az örökrangsorban: Hamilton (103), Michael Schumacher (91), Sebastian Vettel (53) és Alain Prost (51). Verstappen sorozatban harmadszor diadalmaskodott Austinban."

Svájc:
Blick:
"Max Verstappen általában a kedve szerint uralja a versenyt, de Austinban a megszokottnál izgalmasabban alakultak a dolgok, köszönhetően Lewis Hamilton és Lando Norris jó teljesítményének."