Ezután a Verstappen-nyilatkozat után nehéz elhinni, hogy nem ő nyeri meg a vasárnapi futamot

Forma-1, Amerikai Nagydíj 2023, sprint, Charles Leclerc, Lewis Hamilton, Max Verstappen
Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc (C), with Mercedes' British driver Lewis Hamilton (L) and Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen, waves to fans after the Sprint race at the Circuit of the Americas in Austin, Texas, on October 21, 2023 ahead of the United States Formula One Grand Prix. Verstappen cruised to victory in the sprint race ahead of Hamilton with Leclerc finishing third. (Photo by Chandan Khanna / AFP)
Vágólapra másolva!
A Forma–1-es Amerikai Nagydíj sprintfutamát Max Verstappen nyerte a mercedeses Lewis Hamilton és a ferraris Charles Leclerc előtt. Lássuk, hogyan értékelték az austini miniversenyt a legjobbak a leintés után!

Max Verstappen az idei öt sprintfutamból harmadszor tudott diadalmaskodni, a vasárnapi főversenyen azonban csak a hatodik helyről indulhat, így fontos volt tapasztalatot szereznie szombaton is.

„A rajt után szoros volt Charles-lal, de szerencsére az egyes kanyarban sok hely van, ami segített. Utána tudtam koncentrálni a saját versenyemre, és

– mondta Verstappen a sprintfutamot követően. – Remélem, a futamon is ilyen jó lesz a tempó, mert a hatodik helyről szükségem lesz rá. Más verseny lesz tehát, de ez csak érdekessé teszi, és nyerni szeretnék!"

A budapesti atlétikai vb-n két aranyérmet nyerő sprinter, Sha'Carri Richardson adta át a győztesnek járó díjat Verstappennek Forrás: AFP/Jim Watson

Az amerikai közönség által is támogatott Lewis Hamilton idén először tudott egy sprintfutamon a legjobb háromban zárni. A második helyet a rajt után szerezte meg, miután a Verstappent előzni próbáló Leclerc rossz kigyorsítását kihasználva megelőzte a monacóit.

„Nagyon élvezetes futam volt, jól sikerült a rajt és az egyes kanyar, aztán jót csatáztam.

Örülök, hogy egy ideig közel voltam hozzá, de még hosszú út áll előttünk, hogy elérjük az ő tempójukat – nyilatkozta a vasárnap harmadik helyről rajtoló Hamilton. – A versenyen biztosan segít majd a mai tapasztalat, jó csatában bízok Landóval és Charles-lal szemben.

A főversenyen a pole pozícióból induló Charles Leclerc második helye a rajt után úszott el, amiért túlságosan az első helyért harcolt, ám a monacói nem bánja a próbálkozást.

„Megvolt a lehetőség, meg kellett próbálni, noha Lewisszal szemben végül pozíciót buktam. De

– értékelt Leclerc, aki kiemelte azt is, hogy csapattársa, Carlos Sainz lágy abroncsokon szerzett tapasztalata előnyt jelenthet számukra a versenyre.

Az austini versenyhétvége a magyar idő szerint vasárnap 21 órakor kezdődő, 56 körös futammal zárul.