Káromkodva panaszkodott, majd nem bírta tovább a Forma-1-es pilóta

Forma-1, Amerikai Nagydíj 2023, Lance Stroll, Aston Martin
TEXAS, UNITED STATES - OCTOBER 21: Lance Stroll of Aston Martin F1 team (18) compete during the sprint race of the F1 American Grand Prix at the Circuit of The Americas in Austin, Texas, USA on October 21, 2023. Celal Gunes / Anadolu (Photo by Celal Gunes / ANADOLU / Anadolu via AFP)
Vágólapra másolva!
A Forma–1-es Amerikai Nagydíj sprintfutamát egyetlen versenyző adta fel: Lance Strollnak hivatalosan fékprobléma miatt kellett két körrel a leintés előtt a bokszutcába gurulnia.

Az Aston Martin kanadai pilótája a 14. helyről rajtolhatott az austini sprinten, és noha a futam eleje jól sikerült számára, később jöttek a problémák. Előbb a gumikopásra panaszkodott, így úgy döntött, önként elengedi csapattársát, Fernando Alonsót, majd a fékhiba miatt be is fejezte a versenyt. A versenymérnöke, Ben Michell hiába próbálta nyugtatni, a kanadai káromkodva elégedetlenkedett a rádióban.

Strollnak a reakciói alapján megváltás volt a fékprobléma, hiszen így hamarabb befejezhette a sprintfutamot Forrás: Anadolu via AFP/2023 Anadolu/Celal Gunes

„Felőlem menjen el,

mondta a 15. körben Alonsóról és az abroncsairól Stroll, miután Michell figyelmeztette, hogy a spanyol közeledik rá. Egy körrel később aztán még dühösebbé vált.

„Oké, Lance, fejet lehajtva nyomjad, tudod, mit kell csinálnod" – mondta a versenymérnöke.
„Tudom és csinálom, haver, de ez egy sz*r, egy kib***ott sz*r" – reagált Stroll.
„Ugyan, Lance, a gumikopás mindenkinek nagy, maradj koncentrált" – próbálta biztatni Michell.
„Na, persze, de nekem még nagyobb..." – mondta lemondóan Stroll, majd észlelte a fékproblémáját is, és feladta a sprintfutamot.

Az idén szörnyű formában teljesítő Strollra a vasárnapi futamon sem vár könnyű feladat, hiszen mindössze a 19. helyről indulhat.

Forrás