A nagyot hibázó Hamilton a kamerák előtt már nem merte a csapatát szidni

Forma-1, Amerikai Nagydíj 2023, Lewis Hamilton
AUSTIN, TEXAS - OCTOBER 21: Second placed Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes talks as he is interviewed in parc ferme after the Sprint ahead of the F1 Grand Prix of United States at Circuit of The Americas on October 21, 2023 in Austin, Texas. Rudy Carezzevoli/Getty Images/AFP (Photo by Rudy Carezzevoli / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A Forma–1-es Amerikai Nagydíjat a Red Bull holland világbajnoka, Max Verstappen nyerte a mercedeses Lewis Hamilton és a mclarenes Lando Norris előtt. Lássuk, hogyan értékelték az austini versenyt a dobogósok a leintés után!

Max Verstappen az idei 15., összességében az 50. futamgyőzelmét szerezte annak ellenére, hogy csak a hatodik pozícióból rajtolhatott. A holland a féltávnál vette át a vezetést, és a fékproblémái ellenére sikerült is megtartania az első helyet.

„Az egész versenyen sokat küszködtem a fékekkel, márpedig itt sok kanyar és sok féktáv van, úgyhogy ez megnehezítette a versenyemet.

– mondta Verstappen a futamot követően. – Hihetetlen, hogy megvan az 50. sikerem, és éppen az Egyesült Államokban, nagyon büszke vagyok erre. De nem állunk meg itt!"

Lewis Hamilton a hajrában megközelítette Verstappent, de végül megtámadni nem tudta, így továbbra is várat magára a 2021 vége óta hiányzó futamgyőzelem a Mercedes színeiben. Ám a második hellyel is 19 pontra zárkózott az összetett második pozícióját illetően Sergio Pérezre. Noha

a futam közben folyamatosan kritizálta a csapata taktikai döntéseit a rádióban,

az értékelése alapján rájött, hogy a saját elfékezése akadályozta meg abban, hogy az optimális stratégiát kövesse a Mercedes, és ez akár a győzelmébe is kerülhetett.

„Először is gratulálok a Red Bullnak az újabb remek munkájukért, és Maxnak a hibátlan teljesítményéért. Közeledtem rá a végén,

Hálás vagyok a csapat munkájáért és a sikeresnek bizonyuló fejlesztésekért – nyilatkozta Hamilton, aki a 11. austini versenyén a 10. dobogóját szerezte. –

de ez is tapasztalatot adott. Örülök ennek az eredménynek, főleg itt, az Egyesült Államokban."

A második helyről rajtoló Lando Norris egy ideig a győzelemre is esélyesnek látszott, végül a 100. F1-es futamán a 12. dobogójának is örülhetett a McLarennel.

„A verseny elején vezettem a versenyt és kontrollálni is tudtam azt, de ez nem volt elegendő. Így is boldog vagyok,

Fejlődünk, megyünk tovább, de kell még pár lépés, hogy utolérjük a többieket – értékelt Norris a sorozatban szerzett negyedik dobogója után. – Lewist agresszíven próbáltam magam mögött tartani a végén, de nem sikerült, onnantól a saját versenyemre koncentráltam.

Ám örülök, hogy itt is dobogós lehetek, erre előzetesen nem gondoltam volna."

A Forma–1-es szezon a következő hétvégén, a Mexikóvárosi Nagydíjjal folytatódik.