Verstappen megtalálta a pozitívumot az austini hatodik rajthelyben

F1 Grand Prix of United States - Practice & Qualifying GettyImageRank2 People Motorsport Formula One Racing Netherlands USA Auto Repair Shop Texas Austin - Texas One Person Practicing Photography Facial Expression Red Bull Racing Red Bull United States Fo
AUSTIN, TEXAS - OCTOBER 20: Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing reacts in the garage during practice ahead of the F1 Grand Prix of United States at Circuit of The Americas on October 20, 2023 in Austin, Texas. Mark Thompson/Getty Images/AFP (Photo by Mark Thompson / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Max Verstappen egy büntetés miatt csak a hatodik helyről rajtolhat a vasárnapi Amerikai Nagydíjon, de a holland ebben is képes megtalálni a pozitívumot.

A katari sprintfutam óta immár háromszoros világbajnok holland sztár az austini időmérőn pályaelhagyás miatt kapott büntetést, így hiába lett övé a leggyorsabb kör, csak a hatodik rajthelyről indulhat.

A holland nyilvánvalóan fel van dobva az újabb vb-címtől, így a hatodik rajthelyből sem csinált drámát.

"Tudtam, hogy a 19-es kanyar necces volt. Az 1-esben is hibáztam, úgyhogy onnan nyomnom kellett a gázt. A 19-esben aztán tényleg mindent megpróbáltam kihozni a kanyar ívéből, és egy kicsit elmértem a dolgot.

- mondta a holland széles vigyorral.

Verstappennek idén három rontott időmérője volt: Szaúd-Arábiában a 15, Miamiban a 9., míg Szingapúrban a 11. helyről rajtolhatott, és két futamon is a dobogón zárt, sorrendben a második, első és ötödik végzett.