Pérez Verstappennek is csak ártott, egyre reménytelenebb a helyzete a Red Bullnál

Forma-1, Amerikai Nagydíj 2023, Max Verstappen, Sergio Pérez
AUSTIN, TEXAS - OCTOBER 21: Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing and Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing look on in the Paddock prior to the Sprint Shootout ahead of the F1 Grand Prix of United States at Circuit of The Americas on October 21, 2023 in Austin, Texas. Mark Thompson/Getty Images/AFP (Photo by Mark Thompson / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Sergio Péreznek nem sikerült a legjobban az Amerikai Nagydíj időmérő edzése sem: mindössze a kilencedik helyen zárt, ráadásul csapattársát, Max Verstappent is hátráltatta a Q3-ban.

Péreznek már a Q2-ből is csupán 18 ezreden múlt a továbbjutása, majd az utolsó szakaszban sem tudott a legjobbakkal harcolni. Az elmúlt három versenyétvégén mindössze öt pontot szerző mexikói ráadásul

Verstappennek sem segített, sőt, a holland első gyors körének végén szélárnyék helyett csak turbulens levegőt adott a csapattársának.

Végül Verstappennek ez a köre a hatodik helyre volt elég, miután az utolsó mért körét elvették pályaelhagyás miatt. A holland ki is fakadt a csapatára és Pérezre, amiért így időzítették a két autó helyezkedését a pályán.

„Nem volt egyszerű, mert

minden tempó mellett, és ezen a változtatások sem segítettek" – értékelt Pérez az időmérő után, majd hangsúlyozta, hogy a tizedek rossz oldalán állt a Q3-ban.

Az elmúlt hetekben egyre több hír jelent meg arról, hogy

az érvényes szerződése ellenére Pérez jövőre esetleg nem lesz a Red Bull pilótája,

és a most vasárnapi futamon sem lesz egyszerű bizonyítania a mexikóinak a kilencedik helyről, akire már Lewis Hamilton is veszélyes az összetett második helyét illetően.