Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton már az első kanyarban kiesett a Katari Nagydíjon, ám így is határozott véleményt mondott arról, hogy több pilótatársa is rosszul lett a loszaíli hőségben.

A Mercedes brit pilótája a csapattársával ütközött az egyes kanyarban, majd nem tudta folytatni a versenyt október 8-án, így neki nem kellett végigszenvednie az 57 körös futamot. Többen is majdnem elájultak, hányingerrel és súlyos kiszáradással küzdöttek, emiatt később felvetették, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA) és a Forma–1-nek tennie kéne valamit, mert ez már életveszélyes volt.

A körülményeket meg nem tapasztaló Hamilton azonban az Amerikai Nagydíjat megelőzően csatlakozott néhány korábbi F1-es pilótához, akik szerint nem kellene változtatni a szabályokon, hiszen évtizedekkel ezelőtt még nem lett volna probléma ebből, mert akkor még nem voltak ilyen "puhányok" a versenyzők.

Lewis Hamilton számára hamar véget ért a Katari Nagydíj, így őt nem viselte meg a hőség Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Ayman Yaqoob

„Én nyilván nem teljesítettem a versenyt, szóval nem éreztem azt a fájdalmat, amit a többi versenyző, de már elég régóta itt vagyok.

Az a véleményem, hogy ez itt egy extrém sport. Nem látsz olyan maratonfutókat, akik elájulnak egy maratoni után, majd azt mondják, rövidíteni kéne a távon. Ez egy extrém sport, és jól megfizetnek minket a munkánkért.

Nálam ez így ment" – idézte az M4 Sport a Sky Sportsnak nyilatkozó Hamiltont.

„Nem szeretném, hogy rövidítsék le a versenyeket és könnyebbé tegyék őket számunkra – folytatta a brit pilóta. –

Szeretném, hogy azzal az extra edzésmunkával, amit beleölsz, az extra elszántsággal extra kört lehessen teljesíteni, és meg lehessen nyerni vele a versenyt. Ez erről szól. Óvatosnak kell lennünk a változtatásokkal. Itt vannak a pályahatárok, ezekkel a nagy bukóterekkel. Ayrton Senna idejében átmentél a kerékvetőn, és fű volt ott, és büntetett. Szóval

Természetesen ha én is teljesítettem volna a versenyt, én is alig tudtam volna kiszállni az autóból. De én szeretem ezt. Ez hozza közelebb ahhoz, ami régen volt, amikor Mansell elájult az [1984-es dallasi] verseny után, ehhez a szélsőségességhez. Mi elit sportolók lennénk, és ahhoz, hogy elitek legyünk, muszáj a határokat feszegetnünk."