"Vigyék el a kib.szott csapattól!” - egyre nagyobb a Red Bull-főnök körüli botrány

Forma-1, Christian Horner, Helmut Marko, Belga Nagydíj 2022, szombat
SPA, BELGIUM - AUGUST 27: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner talks with Red Bull Racing Team Consultant Dr Helmut Marko in the garage during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on August 27, 2022 in Spa, Belgium. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Az utóbbi napokban feszült helyzet alakult ki a Red Bull F1-es csapatának tanácsadója, Helmut Marko jövője körül. A 80 éves szakember korábbi kollégája, Joan Villadelprat sincs jó véleménnyel az osztrák istálló egyik legfontosabb emberéről, és azt javasolja, hogy azonnal távolítsák el a pozíciójából Markót.

Az idén gyengén teljesítő mexikói pilóta, Sergio Pérez mellett a Red Bull tanácsadójának, Helmut Markónak a jövője is veszélybe kerülhet, bár az érintett ezt cáfolta és szerinte szó sincs arról, hogy kirúghatják.

Mindenesetre a szókimondó stílusáról híres 80 éves szakember megítélésének biztosan nem tesz jót a korábban az F1-ben több csapatnál is dolgozó Joan Villadelprat megnyilvánulása, aki a PlanetF1-nek beszélt nem túl visszafogott stílusban Markóról.

Ebben a témában nem kellene ennyit beszélni, mert ha a dolgok rosszul alakulnak és nehézzé válnak egy pilóta számára, akkor nincs szüksége arra, hogy valaki megmondja, hogy haszontalan" - kritizálta az osztrák szakembert Villadelprat, aki korábban együtt dolgozott Markóval.

Helmut Marko (jobbra) kemény kritikát kapott Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

"Igen, egyáltalán nem segít, egyáltalán semmit, sőt, a csapatot sem segíti egyáltalán, soha. Dolgoztam Markóval, utánpótlás-szériában volt tőle öt autóm, és nálam versenyzett az akkori Red Bull-juniorok közül Jaime Alguersuari és Brendon Hartley.

szúrt oda egykori kollégájának a spanyol szakember.

A formula.hu megírta, hogy Villadelprat szerint Pérez helyzetét is rontja, hogy Marko állandóan nyomást helyez rá, bár azt is elismeri, hogy a mexikóinak nehéz dolga van a brutálisan teljesítő Max Verstappen árnyékában.