Vágólapra másolva!
A 2016-ban F1-es világbajnok Nico Rosberg azt tanácsolta George Russellnek, hogy ne hagyja magát, különben soha nem fog kilépni Lewis Hamilton árnyékából a Mercedesnél.

Russell és Hamilton az idei szezonban már nem egyszer összeakasztották a bajszukat, ilyen volt többet között a Spanyol Nagydíj időmérője, ahol a két Mercedes egymásnak csapódott, de legutóbb a Katari Nagydíjon is összeütköztek, aminek az lett a vége, hogy a hétszeres világbajnok kiesett a versenyből.

Rosberg – aki továbbra is Hamilton egyetlen olyan korábbi csapattársa, aki le tudta győzni a britet a világbajnoki pontversenyben – úgy véli, Russell nem hagyhatja magát bizonyos szituációkban, és egy kis belső feszültséget kell teremtenie csapaton belül annak érdekében, hogy ne kerüljön elnyomásba. A német szerint Russell Katarban jól kezelte a helyzetet.

"A dolgok felforrósodtak, mert Szuzukában is jóval túllépte a határt egy alkalommal, amikor mindketten leszorították egymást a pályáról.

– magyarázta Rosberg a Sky Sports F1-nek.

Rosberg szerint Russellnek tennie kell azért, hogy ne kerüljön Lewis Hamilton árnyékába Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

"Nagyon kényelmetlen, mert George-nak nyomulnia kell — amit a rádióban tesz is, mondja, hogy "megint", és hasonlók. Katarban jól jött ki George-nak, mert Lewis beismerte, hogy hibázott. Ebben az értelemben

ez nagy győzelem volt George számára, ami nagyon ritka, mert az én időmben Lewis soha nem volt hibás 100 százalékban, így valójában soha nem kellett elismernie semmit"

– mondta Rosberg, majd kitért a Mercedes csapatfőnökének, Toto Wolffnak a távollétére is, aki az orvosi utasításra otthon pihent a térdműtétje után, így nem volt jelen Katarban.

"Wolff távolléte nem volt ideális, mert Toto az egyetlen ember, aki az ilyen helyzeteket meg tudja oldani – ő az egyetlen ember a csapatban, akinek megvan a tekintélye és a tisztelete ahhoz, hogy tudja ezt kezelni, és ő a megfelelő ember, aki ezt kezelheti. Senki más nem képes rávenni őket arra, hogy leüljenek megbeszélni a dolgokat. Szerintem nagyon jó lesz Totonak, hogy visszatérhet" – fogalmazott a Mercedes korábbi pilótája.