Vágólapra másolva!
A Red Bull csapatánál rengeteg a belső feszültség, és az osztrák istálló 80 éves tanácsadójának, Halmut Markónak az állása veszélybe kerülhet.

Elképesztő sikereket könyvelhetett el idén a Red Bull az F1-ben, ugyanis az osztrák istálló magabiztosan megvédte konstruktőri vb-címét, valamint Max Verstappen ismét világbajnok lett, a holland pilóta sorozatban harmadszor végzett a pontverseny élén.

A csapatnál azonban a hírek szerint akad bőven belső feszültség, és Helmut Marko jövője egyelőre nincs biztonságban.

A 80 éves tanácsadónak állítólag a sportügyekért felelős igazgatóval, Oliver Mintzlaffal támadt nézeteltérése, és az új elnökség sem elégedett a nyers és szókimondó stílusú szakember szemléletmódjával és módszereivel.

Helmut Marko (középen) pozíciója veszélybe kerülhet a Red Bullnál Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

Az m4sport.hu értesülései szerint a Red Bull elnöksége az austini F1-es hétvége (Amerikai Nagydíj) előtt ülésezik, és szavazással fog dönteni arról, maradhat-e a pozíciójában Marko.

írta a brazil Globo című lap, amely szerint Marko és Christian Horner csapatfőnök között sem felhőtlen a viszony, ugyanis utóbbi nagyobb befolyást akar szerezni az egész F1-es Red Bull-program felett, tehát Marko helyére pályázik.