Vágólapra másolva!
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko cáfolta azokat a híreket, miszerint az osztrák Forma-1-es istállót irányító Christian Horner ki akarja őt rúgni.

Amint arról korábban már beszámoltuk, a folyamatos sikerek ellenére akad bőven belső feszültség a Red Bullnál, éppen ezért korántsem biztos Helmut Marko jövője a csapatnál. Egyes felvetések szerint Christian Horner csapatfőnök ki akarja rúgni Markót.

Az osztrák OE24 arról kérdezte a 80 éves szakembert, vajon honnan ered az a pletyka, hogy elveszítheti az állását.

– jelentette ki Helmut Marko.

A Red Bull álomtriója, Christian Horner, Max Verstappen és Helmut Marko Forrás: AFP/Ben Stansall

A tanácsadó távozásáról szóló pletykát egyébként a korábbi F1-es versenyző, Luciano Burti szellőztette meg. Az osztrák lap arról is faggatta a Red Bull tanácsadóját, hogy igazak-e a hírek, miszerint komoly hatalmi harc folyik csapaton belül közte és Horner között.

– mondta az osztrák, aki Sergio Pérezről is nyilatkozott, miután az elmúlt napokban arról pletykáltak, hogy távoznia kell, ha nem tudja megszerezni a második helyet az egyéni összetettben.

"Pérez nem kapott ultimátumot. Úgy gondolom, annyi mindent nyerünk, hogy ilyen hihetetlen dolgok kerülnek napvilágra. Max Verstappen teljesítményét kellene inkább jobban értékelni, mert rendkívüli" – dicsérte az Austinban 50. futamgyőzelmére készülő háromszoros világbajnokot.