Fontos, a női F1-es versenyzőket érintő döntést jelentettek be

W Series Round 2:Barcelona - Race W Series Academy W Series motorsport Barcelona-Catalunya Circuit Tatuus–Alfa Romeo F3 T-318 sports news Urbanandsport Nurphoto Horizontal
Bianca Bustamante, from W Series Academy, during the W Series race of the Formula 1 Pirelli GP of Spain, held at the Barcelona-Catalunya Circuit, in Barcelona, on 21th May 2022. -- (Photo by Urbanandsport/NurPhoto) (Photo by Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A csak lányokat foglalkoztató, Forma-1-es junior kategória összes versenyét a felnőttek nagydíjhétvégéin rendezik majd jövőre.

Az F1 Akadémia hét versenyt rendez majd, az elsőt márciusban Szaúd-Arábiában, az utolsót pedig Abu-dzabiban decemberben. Rendeznek még futamot Miamiban, a Spanyol, a Holland, a Szingapúri és a Katari Nagydíjon is.

Az idei kiírásban az akadémisták csak egyszer, éppen a most hétvégi amerikai versenyen ülhetnek autóba ugyanott, ahol a legjobb pilóták is.

A F1 Akadémia a belépőszintet jelenti a női versenyzők számára a motorsporton belül, amit jellemzően gokart után választanak a sportolók. A sorozatot idén vezették be, az igazgató, Susie Wolff célja pedig az volt, hogy az F1 betétfutamaként menjenek majd a versenyek.