Finom figyelmeztetést kapott a Red Bulltól Verstappen szenvedő csapattársa

Horizontal
Red Bull Racing's Mexican driver Sergio Perez (L) speaks with Red Bull Racing's team principal Christian Horner (R) and a team member in the pits during practice sessions at the Hungaroring race track in Mogyorod near Budapest on July 21, 2023, ahead of the Formula One Hungarian Grand Prix. (Photo by Attila KISBENEDEK / AFP) / “The erroneous mention[s] appearing in the metadata of this photo by Attila KISBENEDEK has been modified in AFP systems in the following manner: [July 21] instead of [July 22]. Please immediately remove the erroneous mention[s] from all your online services and delete it (them) from your servers. If you have been authorized by AFP to distribute it (them) to third parties, please ensure that the same actions are carried out by them. Failure to promptly comply with these instructions will entail liability on your part for any continued or post notification usage. Therefore we thank you very much for all your attention and prompt action. We are sorry for the inconvenience this notification may cause and remain at your disposal for any further information you may require.”
Vágólapra másolva!
Finom atyai figyelmeztetést küldött Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke Sergio Péreznek, aki újabb borzalmas hétvégét zárt a Katari Nagydíjon.

A mexikói versenyző nagyszerűen kezdte a szezont, az első öt hétvégét négyszer zárta a dobogón, két futamgyőzelem mellett, két második helyet is szerzett. Aztán viszont drámaian visszaesett a teljesítménye, sorozatban nem jutott be a Q3-ba, de volt, hogy még a Q2-be sem, míg a futamokon a dobogó helyett csak a pontszerző helyekért harcolt.

A múlt hétvégi Katari Nagydíjon aztán újabb szörnyű napokat zárt: nem jutott tovább a Q2-ből, összetörte a kocsit a sprintfutamon, a vasárnapi versenyen pedig csak az utolsó még pontszerző, 10. helyen ért be úgy, hogy 15 másodperc büntetést szedett össze.

Christian Horner (jobbra) ismét a régi Sergio Pérezt (balra) szeretné látni a volán mögött Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

"Kicsit sokkoló volt számunkra is a versenye, szörnyű hétvégét zárt Katarban a balesettel és a három büntetéssel. A 15 másodperc plusz idő nélkül sokkal előrébb végezhetett volna. Nem vitás, ez egy elszalasztott lehetőség volt, hogy bebiztosítsa a második helyét a pontversenyben. Ismét azt a formáját szeretnénk látni, amit a szezon kezdetén mutatott. Alapvetően semmi sem változott körülötte, és pontosan tudjuk, hogy megvan benne, ami ehhez kell" - mondta Horner.

"Most egy spirálba került, úgyhogy rá kell lépnie a fékre és újraindítani a motort. Erre kiválóan alkalmas lesz a következő verseny Austinban az újabb sprintfutammal. Támadása lendülhet, és megmutathatja, hogy ugyanaz a versenyző, aki a szezon elején volt" - tette még hozzá a csapatfőnök.