Máris új szerződést kaphat az F1 sztárpilótája

Forma-1, Katari Nagydíj 2023, péntek, Carlos Sainz
Ferrari's Spanish driver Carlos Sainz Jr drives during the qualifying session ahead of the Qatari Formula One Grand Prix at the Lusail International Circuit on October 6, 2023. (Photo by Giuseppe CACACE / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
A Ferrari pilótája, a spanyol Carlos Sainz 2024-ben jelenlegi szerződése utolsó évébe lép, de a Szingapúrban futamgyőztes pilóta szerint hamarosan tárgyalhatnak az új szerződésről.

Carlos Sainz a katari futam előtt elmondta, sosem volt kétséges, hogy a tárgyalások megkezdődnek, hiszen remek a kapcsolat a felek között.

Sainz és Charles Leclerc szerződése is 2024 végéig szól, de a spanyol már elmondta, rendezett viszonyokkal kezdené az új szezont. A csapatot vezető Fred Vasseur korában azt mondta, az a legfontosabb, hogy az autó fejlődjön, a szerződésekkel még ráérnek foglalkozni.

Sainz lett az egyetlen pilóta, aki nem Red Bull-lal nyer idén futamot, de szerinte ettől függetlenül korábban sem volt kétség a szerződéshosszabbítás lehetősége felől.

"Itt akarok lenni közép vagy hosszabb távon is, efelől mindkét fél magabiztos. A dobogós helyek csak megerősítik mindazt, amit eddig is tudtunk. A tél jó alkalom lehet a megegyezésre, hogy közösen folytassuk, hiszen itt szeretek versenyezni. Szeretnék egyre közelebb jutni a világbajnoki címhez itt" - mondta Sainz.