Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) újranyitja Lewis Hamilton múlt hétvégi Katari Nagydíjon történt ügyét.

A Mercedes párosa, George Russell és Lewis Hamilton a múlt hétvégi Katari Nagydíj versenyének első körében ütközött össze egymással. Hamilton a kavicságyban kötött ki, és kénytelen volt feladni a versenyt.

Noha a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) versenybalesetnek minősítette az esetet, a hétszeres világbajnokot elmarasztalta az incidens után tanúsított viselkedése miatt. A sportfelügyelők a meghallgatás után 50 ezer eurós (ebből 25 ezer felfüggesztett az idény végéig) pénzbüntetésben, valamint megrovásban részesítették Hamiltont, miután engedély nélkül keresztülsétált a pályán a bokszba visszavezető útján,

ráadásul éppen akkor ért át, amikor a csapattársa a bokszutcából kihajtva nagy sebességgel érkezett meg.

Lewis Hamilton engedély nélkül sétált át a pályán Forrás: Anadolu via AFP/2023 Anadolu Agency/Mohammed Dabbous

A szövetség egy héttel később viszont jelezte, felülvizsgálja az ügyet, mert lehet, sokkal súlyosabb szabálysértés történt, mint azt először gondolta

- írja az nso.hu.

„Az FIA felülvizsgálja az esetet, melyben Hamilton keresztezte a versenypályát a Katari Nagydíjon, miközben tartott a verseny" – olvasható a hivatalos közleményben. Hozzátették, a szövetség tudomásul veszi, hogy a versenyző megbánást tanúsított a sportfelügyelői meghallgatáson, és elismerte, hogy súlyos biztonsági kihágást követett el, azonban a figyelembe véve a példakép-státuszát, az FIA-t aggodalommal tölti el, hogy a tettei milyen hatással lehetnek a fiatal pilótákra.

A híek szerint az FIA azért nyitotta újra az ügyet, mert szeretné elérni, hogy súlyosabb szankciót vonjon maga után a hasonló szabálysértés.