Felmentette a bíróság a Hamiltonra sértő megjegyzést tevő háromszoros világbajnokot

Forma-1, Brazil Nagydíj, 2018, Valtteri Bottas, Mercedes, Nelson Piquet
Mercedes' Finnish driver Valtteri Bottas (L) receives the "pole position award" by former Brazilian racing legend Nelson Piquet (R) after the qualifying ahead of the Austrian Formula One Grand Prix in Spielberg, central Austria, on June 30, 2018. - Valtteri Bottas will start on pole position for Sunday's Austrian Grand Prix with his Mercedes teammate Lewis Hamilton joining the Finn on the front row. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Felmentette egy brazil bíróság, így nem kell kifizetnie az első fokon kiszabott súlyos büntetést sem Nelson Piquet-nek, aki még 2021-ben nevezte "kis fekete fickó"-nak Lewis Hamiltont.

Piquet a 2021-es Brit Nagydíjon Max Verstappennel történt ütközés után használta a félreérthető "neguinho" kifejezést a hétszeres világbajnokra, ami után azonnal beperelte őt egy brazil jogvédő csoport, rasszizmussal vádolva.

Piquet azzal védekezett, hogy ez a kifejezés nem a bőrszínre utal, csupán általánosságban jelent, fickót, személyt, véleménye szerint bárkire használható. Egyébként nem sokkal a per tárgyát képző kijelentés után az egykori háromszoros világbajnok gyorsan bocsánatot is kért mindenkitől, akit a félreérthető kifejezéssel megbántott volna.

A bíróság első fokon még a jogvédőkek adott igazat, és Piquet-t 5 millió brazil real (kb. 360 millió forint) megfizetésére kötelezték. A korábbi bajnok és ügyvédei fellebeztek, másodfokon pedig a bíróság már neki adott igazat, így nem kell megfizetnie a horribilis büntetést.