Ricciardo üzent, visszatér a Red Bullhoz

auto-prix Horizontal
Alpha Tauri's Australian driver Daniel Ricciardo arrives before the Singapore Formula One Grand Prix night race at the Marina Bay Street Circuit in Singapore on September 17, 2023. (Photo by Lillian SUWANRUMPHA / AFP)
Vágólapra másolva!
Daniel Ricciardo a zandvoorti balesetét követően a jövő heti austini futamon ülhet újra Forma-1-es autóba, ám még előtte visszatér korábbi csapatához, a Red Bullhoz.

Az ausztrál versenyző az osztrák istálló harmadik számú versenyzője, ám jelenleg a Red Bull testvércsapatánál, az AlphaTaurinál versenyez kölcsönben. A Holland Nagydíjon kezét törő pilóta Katarban még nem vállalta a visszatérést, de az Alpha Tauri ügyvezető igazgatója, Peter Bayer arról számolt be a héten, hogy Austinban már ismét a nyolcszoros futamgyőztes fog rajthoz állni Liam Lawson helyett.

Ricciardo azonban már az Amerikai Nagydíj előtt visszatérhet, ugyanis most hétvégén, október 14-én Nashville-ben fog részt venni egy Red Bull-bemutatón, ami az első alkalom lesz, hogy F1-es autót vezet a balesete óta. Minderről a Red Bull közösségi oldalán számolt be egy videóüzenetben, ahol elárulta, hogy nagyon különleges show-ra készül, ami után még még táncolni fog.

Nem ez lesz az első alkalom egyébként, hogy Ricciardo a 2018-as távozása óta visszatér a Red Bullhoz, ugyanis júliusban a silverstone-i gumiteszten már beülhetett az RB19-be, miközben egye több jel mutat arra, hogy jövőre átveheti majd a mexikói Sergio Pérez helyét az energiaital-gyárosoknál.