Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) döntést hozott Lance Stroll ügyében, miután az Aston Martin kanadai pilóta a garázsban dühöngve meglökte az edzőjét a katari időmérő után.

Lance Stroll csupán a 17. helyen zárt múlt hétvégén a Forma–1-es Katari Nagydíj időmérő edzésén, vagyis sorozatban negyedik alkalommal nem jutott túl a kvalifikáció első szakaszán. A kanadai versenyző mérgében kidobta a kormányát az autóból, majd meglehetősen zaklatottan és feldúltan tért vissza az Aston Martin garázsába, ahol meglökte az edzőjét, Henry Howe-t.

Az Aston Martin csapatfőnöke, Mike Krack az est után azt mondta, hogy Stroll a rá nehezedő komoly nyomás miatt volt feszültebb a kelleténél Katarban, ugyanis a nyári szünet óta egyetlen pontot sem szerzett még. Stroll később nyilvánosan bocsánatot kért a viselkedése miatt.

Lance Stroll megúszta figyelmeztetéssel a katari kirohanását Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

Az FIA irányító testülete ezt figyelembe vette és csupán hivatalos figyelmeztetésben részesítette a kanadai versenyzőt.

"A szabálykövetésért felelős tisztviselő tudomásul vette a bocsánatkérést, és írásbeli figyelmeztetést adott, amelyben emlékeztette Lance-t az FIA etikai kódexére, valamint az FIA egyéb, a sportszabályzatban meghatározott etikai és magatartási irányelvei által kötelezett versenyzőként viselt felelősségére."

"Az FIA zéró toleranciát tart fenn a helytelen viselkedéssel szemben, és elítél minden olyan cselekedetet, amely fizikai bántalmazáshoz vezethet" – áll a közleményben.