Vágólapra másolva!
Te is ismered azt az érzést, amikor rászánod magad egy új horgászbot megvásárlására, de csak álldogálsz a boltban, mintha a legnehezebb élettani kérdésen törnéd a fejed? Nos, mostantól nem lesz több kérdőjel, mert a Sneci csapata összeállította a Tökéletes Horgászbot Választási Útmutatót! Vegyük sorra, mi alapján válaszd ki a neked legmegfelelőbb horgászbotot!

Milyen vizeken pecázol?

Mielőtt bármilyen botot választasz, döntsd el, hol és milyen módon szeretnél horgászni. Minden horgászbotnak megvan a maga specialitása.

Tavak és folyók: Ha belföldön vetnéd be a csalit, ezt az opciót kell figyelembe venned. Ezek az édesvizek gyakran változó mélységűek és sokszínűek, különböző halakkal. Itt rövidebb és rugalmasabb botokat érdemes választani, melyekkel könnyedén hozzá tudsz igazodni a különböző helyzetekhez.

Tengeri horgászat: A sós vízi környezet magában hordozza a kihívásokat: erős hullámok, nagy halak, sós levegő. Itt hosszabb, erőteljesebb és különleges, sós vízre specializálódott anyagokból készült botra és felszerelésre van szükség.

Milyen halakat célzol meg, melyik horgászmódszert választod?

Horgászat során a célhal és a módszer nagyban befolyásolja, milyen felszerelésre van szükséged. Íme a Sneci kínálatában fellelhető botok, és azok használata:

2-3 részes horgászbot: Tökéletes választás kezdő, zöldfülű horgászoknak. Könnyű, erős, remek a rugalmassága. A hagyományos pontyhorgászat ásza.

Teleszkópos bot: Kifejezetten arra tervezték, hogy a tagok egymásba csúsztathatóak-széthúzhatóak legyenek. Ennek köszönhetően könnyen szállítható, népszerűségét nagyban ennek köszönheti. Hossza ellenére könnyű, könnyen szállítható, nagy dobótávot és eszméletlenül élvezetes fárasztást biztosít. Keszegezéshez, fenekezéshez, úszózáshoz ajánlott.

Feeder, picker bot: Brutál rugalmas, remek a teherbírása. Kezdő és tapasztalt pecások is örömüket lelik benne.

Bojlis bot: Felépítését tekintve nagyban különbözik a többi bottól. A bothossza a megszokottól nagyobb, általában a távdobónyele csupasz és nagyméretű gyűrűk jellemzik, az átlagon felüli dobások mestere. Ha pontyra mennél, nem is kérdés, hogy ezt kell választanod!

Bolognai bot: A folyóvízi horgászok kedvence. 5-10 méteres hosszban érhető el, teleszkópos kialakítással rendelkezik, a legnagyobb testű halakat is akadály nélkül veszi.

Csónakos bot: Ha csónakodban ringatózva emelnéd ki a szebbnél szebb pikkelyeseket, akkor kötelező szétnézned ebben a kategóriában! Rövid, könnyű, praktikus, masszív... Mi kell még?

Legyező bot: Új kihívásokra vágysz? A legyezés Neked való kaland lesz! Sokkal könnyebb és rugalmasabb, mint a hagyományos társai, hiszen hatványozottan nagyobb és több terhelés éri, mint bármilyen más típusú botot. Ragadozó horgászatra fel!

Match bot: A finomszerelékes, úszós horgászat alapja. Rugalmas, bivalyerős, szuper népszerű a magyar horgászok körében.

Pergető bot: Most indul csak az igazi pergető szezon, pont jókor olvasod ezt a cikket! Szokásosnál nagyobb gyűrűinek köszönhetően nagyobb dobótáv érhető el, ultrakönnyű, könnyű, közepes és nehéz változatok között válogathatsz. A ragadozó horgászat szerelmeseinek ajánljuk.

Spicc bot: Ha visszatérnél a gyökerekhez, vagy éppen gyermekednek mutatnád meg a horgászat alapjait, akkor egy spicc botot kell beszerezned! Gyűrű nélküli, orsótartó nélküli darab, legtöbben ezzel a fajtával kezdik kitanulni a pecázás csínját-bínját. Leginkább békés halas horgászathoz használják.

Válogass a Sneci horgászbot kínálatából!

Nem kell vagyonokat költened, de ne feledjük, a minőség általában egyenes arányban áll az árral. A Sneci webáruházban számos kiváló minőségű, mégis megfizethető botot találsz, így garantáltan megtalálod a tökéleteset! Ne félj kérdezni, tanácsot kérni, a Sneci csapata mindig ott van, hogy segítsen!